«На Урок»

Нові можливості бібліотеки «На Урок»: оцінки за розробки та вилучення плагіату

Тепер і тут можна ставити оцінки
Детально про можливість оцінювати викладені розробки та сигналізувати про плагіат.

Ми працюємо над вдосконаленням бібліотеки сайту «На Урок». Ймовірно, ви вже користуєтесь її можливостями, мали змогу скачувати чужі та додавати свої розробки. І часто хочеться сказати щось хороше автору, або навпаки пожурити.

Ми додали можливість ставити оцінки за завантажені розробки. Коментар, можливо, побачать не всі, але вашу оцінку точно не пропустять, бо її буде видно одразу під час пошуку в бібліотеці. Як проходить оцінювання? Ви скачуєте документ, переглядаєте його, використовуєте чи ні, але буде час – повертайтесь на сайт та виставте справедливі оцінки для розробки.

Оцінювання проходить за такими критеріями:

  • Структурованість – ідеальна розробка має логічний виклад, думки послідовні, відповідне й оформлення, доступне для сприйняття.
  • Оригінальність викладу – відображає, наскільки творчо педагог підійшов до підготовки розробки. Формат подачі, оформлення, візуальна складова.
  • Відповідність темі – скачували розробку про логарифми, а скачали про рівняння з одним невідомим? Це невідповідність темі. Можливо, автор помилився, дайте йому про це знати.

Виставили оцінки, але лишилось відчуття якоїсь незавершеності? Підкріпіть бали повідомленням, думкою, подякою. Зворотній зв’язок дуже цінний. Загальний вигляд оцінка розробки має такий:

Таке оцінювання є вкрай важливим для підвищення якості матеріалів у бібліотеці. На жаль, ми не в силах переглянути кожну розробку з бібліотеки. Ваша оцінка допоможе нам відсіювати неякісний матеріал. Розробки з надто низькими балами стануть невидимими для пошуку на сайті.

Скарга на плагіат

Останнім часом до нас багато хто сигналізує про засилля плагіату у бібліотеці. Ми намагались самотужки боротися з проблемою, проте це робити дедалі складніше. Тому ми вводимо нову функцію – поскаржитися. Якщо ви знайшли не авторську розробку, або її зміст несе образливий характер повідомте нам про це.

Ми розглянемо усі скарги, зв’яжемося з тими, хто виклав проблемні розробки та діятимемо за ситуацією. Увага! Щоб поскаржитися, необхідно бути зареєстрованим на сайті.

Запрошуйте колег додавати свої розробки у бібліотеку, виводьте школу у районні, обласні чи всеукраїнські лідери за результатами Конкурсу.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter