«На Урок»

Гарячими слідами перевірки результатів Конкурсу

Щоденно ми працюємо над покращенням сайту, аби створювати нові можливості для самореалізації педагогів. Але протягом останніх трьох днів лютого ми були вимушені перервати цю роботу та почати масову перевірку учасників конкурсу.

До нас неодноразово надходили звернення від конкурсантів, у яких виникли підозри, що відбувається накрутка скачувань у деяких учасників. Ми не могли не зреагувати на подібні повідомлення та почали масштабну перевірку. У результаті було виявлено декілька схем, за якими дійсно проводилась накрутка голосів. Це змусило нас вдатися до радикальних заходів.

Ми вилучили скачування з фейкових акаунтів, створених безпосередньо для збільшення кількості завантажень.

Наведемо декілька критеріїв видалення:

  • Було видалено скачування з фейкових акаунтів, створених з тимчасових адрес та відповідних доменів, які облаштовують безпосередньо для накручування голосів.
  • Прибрали підозрілі адреси типу salat1@, salat2@, salat3@, salat4@, salat5@, salat6@ тощо.

  • Видалили ті скачування, які робилися на замовлення учасниками.

На останньому пункті зупинимось більш детально. Схема роботи працювала таким чином: хтось реєструється, після активації користувач одразу ж скачує УСІ розробки конкретного конкурсанта. Тобто реєстрація була зроблена саме з цією метою.

У багатьох учасників з топ-100 ми виявили саме це грубе порушення. Не називаючи імен, один приклад:

Створено понад 50 акаунтів, які зайшли скачати кожен файл автора, і більше ніякої активності від них на сайті не було. Файлів понад 30. Відповідно 1500 завантажень отриманих нечесним шляхом.

Кому у такому випадку принесуть користь розробки? Конкурс створювався з метою визнання педагогів колегами, а не сусідами, родичами та ботами. Але, на жаль, результати нашої зачистки сподобались не всім. Ми отримуємо низку листів з погрозами та лайливим змістом. Зокрема:

чи

Будь ласка, зберігайте обличчя Педагога. Це важливо і для вас, і для ваших учнів, і для нас.

Ми гарантуємо, що лишились голоси-скачування реальних людей, педагогів, які зацікавлені в матеріалах колег. Ми за чесну боротьбу. Найближчим часом планується скорегувати умови участі у конкурсі, тому слідкуйте за нашими новинами.

Ще раз вітаємо переможців, які чесним шляхом зайняли високі позиції!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter