Новини

Одним із важливих рішень у 2021 році стало збільшення посадових окладів освітян, – Сергій Шкарлет

Зміцнення соціального статусу вчителя, збільшення посадових окладів освітян та всебічна підтримка педагогічних працівників – саме ці питання обговорювалися в межах Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху», що відбувся 19 серпня у Києві. Про це повідомляє МОН.

Під час свого виступу міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет наголосив на важливості підтримки вчителів:

«Учитель – це людина, на якій тримається реформа освіти. Еліту має формувати еліта. Без неї чи нього будь-які зміни із забезпечення якості освіти будуть неможливими, тому одна з головних ідей сьогодення – вмотивований учитель. Це означає, що наша мета – сприяти його професійному та особистому зростанню, а також підвищувати його соціальний статус».

Також він зазначив, що одним із важливих рішень у 2021 році стало збільшення посадових окладів освітян – на 20% з 1 січня та ще на 8,4% з 1 грудня 2021 року. А для додаткового фінансового вмотивування вчителів запроваджено їх сертифікацію.

Покращення освіти та забезпечення її якості є першочерговими завданнями, які ставить перед собою МОН. Разом із партнерами та місцевими органами управління освітою МОН продовжує роботу в цьому напрямі: створює нові платформи, забезпечує покриття інтернетом, знаходить можливості оновлення технічного забезпечення.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter