Новини

Головний санлікар: Ми спонукатимемо освітян вакцинуватися максимально

Преференцій для вакцинованих громадян, наприклад, учителів, медиків чи студентів, поки що не буде. Про це повідомив головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін в інтерв'ю «Укрінформ». Також він розповів про важливість та особливості вакцинації педагогів.

«Коли ми кажемо про освітян, то більша частина спалахів, яка пов'язана з "Дельтою", була пов'язана саме з навчальними закладами. І це спалах не серед учнів, а саме серед персоналу, який працює в закладах освіти. Освітяни – одна з ключових груп ризику, і кожна родина в Україні, мабуть, хоче, щоб 1 вересня відбулося і дитина пішла в школу».

                                           Головний санлікар України Ігор Кузін

Також він нагадав про норму 80% вакцинованих працівників закладу освіти та зауважив, що вона вводиться саме для того, аби зробити школу безпечним середовищем для учасників освітнього процесу. Вакцинація педагогів дозволить недопустити спалаху коронавірусу в закладі освіти.

«Ми спонукатимемо освітян вакцинуватися максимально. Ми розуміємо, що є абсолютні медичні протипокази – наприклад, учитель не може вакцинуватися в межах наявних соматичних захворювань. Саме тому і був залишений оцей відсоток 20%. Це на всі випадки, які пов'язані з алергічною реакцією, абсолютними медичними протипоказами. Така практика, така норма – це ознака цивілізованої держави, тому що освітяни є тими людьми, які своїм прикладом дають дітям розуміння, що треба використовувати досягнення науки та техніки, що є здоровий глузд у відношенні до профілактики. Тому ця норма виправдана, а ми не повинні стикатися з ситуацією, коли освітяни не хочуть вакцинуватися, і ми через це не будемо пускати своїх дітей до школи, тому що школа буде банально зачиненою».

                                           Головний санлікар України Ігор Кузін

Головний санлікар нагадав, що до 1 вересня ще два тижні, та закликав освітян щепитися. Щодо преференцій, то головною, на думку Ігоря Кузіна, є захист від коронавірусу за допомогоб вакцинації. Поки що показники вакцинації в нас надто низькі, тому говорити про якісь заохочення зарано. Ці підходи працюють на завершальному етапі вакцинальної кампанії, коли вакциновано принаймні 50% населення країни, коли залишається охопити ще 20% і треба мотивувати людей.

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter