Новини

Навчальний рік 2021-2022: принципи успішного старту

Уже за декілька тижнів на нас чекає свято – початок нового навчального року. І те, яким він буде, залежить саме від нас. Тому важливо спланувати продуктивний, активний і яскравий старт! 

Для того, аби допомогти вам перетворити виклики на успіхи та перспективи, ми організували Всеукраїнську інтернет-конференцію «Навчальний рік 2021-2022: нові можливості для навчання». Зіркові спікери підготували для вас ідеї, ресурси та бонуси для плідного початку навчального року!

Любов Цукор: «Документальне підґрунтя необхідне, аби педагоги знали свої права та вміли ними користуватися».

Яким сайтам із нормативно-правовою базою можна довіряти? Як не дати ввести себе в оману? Які інструменти допоможуть сформувати документальне підґрунтя? Текою важливих для вчителя документів, а також ключовими наказами і постановами поділилася під час свого виступу Любов Цукор. 

Лекторка пояснила важливість вивчення чинного законодавства та узгодження з ним власних планів, а також дій колег і адміністрації. До основних офіційних інформаційних каналів і ресурсів належать:

Вас теж цікавить детальний огляд ключових наказів і постанов? Перегляньте виступ!

Ганна Сукачова: «Успіхи учнів – це й успіхи вчителя, адже ми співпрацюємо та обмінюємося ресурсами». 

Аби не почуватися виснаженимb під кінець навчального року, слід усе розпланувати та розподілити власні ресурси вже зараз, у серпні! Ганна Сукачова поділилася авторською методикою «Ресурсний кошик», з допомогою якої ви просто та легко йтимете до поставленої мети. Перш ніж утілити задумане в життя, дайте відповіді на два запитання: «Що потрібно для того, щоб якісно виконати цю роботу? Що я маю для того, щоб якісно виконати цю роботу?» Це допоможе зберегти ресурси вчителя та втримати внутрішню мотивацію на високому рівні.

Як мотивувати себе та дітей на успіхи?

  1. Бути чесними та відкритими.
  2. Не чекати схвалення.
  3. Мотивувати! Не маніпулювати!
  4. Уникати демотивації.
  5. Згадувати приємне.
  6. Зберігати згадки про добрі справи та вчинки, якими ви можете пишатися.
  7. Створювати позитивні спогади або милі згадки.
  8. Вірити в себе.
  9. Довіряти собі та іншим.
  10. Делегувати обов'язки та повноваження.
  11. Використовувати позитив у оцінюванні.
  12. Перемикатися.
  13. Робити справи, які добре виходять.

Як перетворити наші бажання на успіхи? Дізнайтеся, переглянувши натхненний виступ Ганни Сукачової.

Віктор Немченко: «Опора на власний досвід, використання знань на практиці, розвиток навичок самоосвіти – важливі складові проєктного навчання».

Як побудувати власну траєкторію розвитку, враховуючи не лише професійний, але й особистісний розвиток? Педагогам надзвичайно важливо ставити перед собою мету, регулювати власні емоції, поведінку та шукати інструменти для ефективного самостійного навчання. Під час свого виступу Віктор Немченко поділився кількома цікавими ідеями для проєктування траєкторії професійного розвитку педагогів:

  1. Мати під рукою добірку онлайн-сервісів і вміти ними користуватися.
  2. Слідкувати за актуальними новинами та новаціями в галузі освіти.
  3. Дбати про ефективну комунікацію зі всіма учасниками освітнього процесу.
  4. Пізнавати щось нове та розширювати горизонти.
  5. Піклуватися про фізичне та психічне здоров’я.
  6. Пізнавати красу України та ділитися скарбами зі школярами.
  7. Плануйте свій професійний розвиток разом із «На Урок».

Лектор підготував корисний бонус, а також дав багато посилань на ресурси, що зроблять уроки ще цікавішими. Готові до самовдосконалення? Неодмінно перегляньте виступ

Ганна Дудіч: «Важливо наповнити початок навчального року позитивними акцентами та спільними правилами».

Перші уроки особливі! Адже вони налаштовують дітей і вчителя на подальшу взаємодію та розвиток. Як зробити так, щоб знайомство з новим колективом відбулося якнайкраще? Які особливості побудови першого уроку? Як повторити матеріал, щоб активізувати знання? Дізнайтеся з виступу Ганни Дудіч!

Лекторка зауважила, що для чудового старут на початку нового навчального року необхідно одразу разом із дітьми створити правила подальшої роботи. У них мають бути прописані очікування всіх учасників освітнього процесу. Адже відчуття співавторства сприяє меншій кількості порушень.  

Це був перший день інтернет-конференції «Навчальний рік 2021-2022: нові можливості для навчання», і він був неймовірно насичений корисною інформацією. Обов'язково перегляньте виступи та не пропустіть другий день інтернет-конференції вже завтра, 20 серпня. Чекаємо на вас о 13:30!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter