Новини

Організація харчування у школах і дитсадках із 1 вересня: роз'яснення МОН та МОЗ

Міністерство освіти і науки та Міністерство охорони здоров’я надали спільне роз’яснення щодо окремих питань організації харчування у 2021-2022 роках у закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Про це повідомляє МОН.

Нагадаємо, що нові норми харчування набирають чинності з 1 вересня 2021 року, тож на сьогодні постанова Кабінету Міністрів від 22 листопада 2004 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» є чинною та підлягає застосуванню.

Також зазначається, що, зважаючи на об’єктивні труднощі з організацією закупівель харчових продуктів та/або послуг із харчування, що виникають у закладів освіти та їхніх засновників, МОЗ спільно з МОН розробили проєкт необхідних змін до постанови №305. Зокрема, зміни передбачають встановлення гнучкого перехідного періоду на нові норми харчування. Такий період триватиме з 1 вересня 2021 року до 1 січня 2022 року. 

Саме тому в Міністерстві освіти і науки зазначають, що на сьогодні відсутні правові підстави для здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням закладами освіти та їхніми засновниками нових норм харчування, передбачених законодавством.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter