Новини

Модель здорової школи: як зміцнити здоров'я школярів

«Здоровий і активний спосіб життя має бути в тренді, має стати якщо не національною ідеєю, то принаймні невід’ємною частиною нашої ментальності та стилю життя всього нашого суспільства. Ми багато місяців вели масштабну роботу й сьогодні презентуємо перші результати. Ми починаємо загальнонаціональну програму Президента – "Здорова Україна". Вона розроблена багатьма фахівцями, Офісом Президента України спільно з трьома міністерствами: охорони здоров’я, молоді та спорту, освіти і науки, а також за участю багатьох експертів з різних галузей».

                           Президент України Володимир Зеленський

Однією зі складових програми стане модель здорової школи. Про це Президент розповів у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна».

Як зауважив Президент, здоров'я має починатися з дитинства. Саме тому першою складовою програми стане модель здорової школи. Вона включає 8 компонентів, спрямованих на зміцнення здоров’я та імунітету учнів із усіх шкіл по всій території країни:

  • освітній простір;
  • освіту в галузі здоров'я та безпеки;
  • фізичну культуру та рухову активність;
  • здорове харчування;
  • медичну службу;
  • психологічну службу;
  • підготовку і здоров'я вчителів;
  • залучення сім'ї та громади.

«Триває великомасштабна реформа харчування за сприяння Першої леді Олени Зеленської. На жаль, 30 років ніхто не помічав цієї проблеми, хоча всі знали, що обладнання несучасне і харчування неякісне. За минулий рік оновилися 1809 шкіл, які мають сучасне обладнання і підготували кухарів. Ми дякуємо Міністерству охорони здоров'я, міжнародним партнерам, які розробили сучасний регламент, нові норми харчування та нове меню».

                              Заступниця Міністра освіти і науки Віра Рогова

Програма також передбачає популяризацію спортивних секцій та гуртків, нові онлайн-застосунки, якими діти та батьки зможуть користуватися під час занять спортом.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter