Новини

Педагогів з тимчасово окупованих територій закликають не працювати на окупантів

Українських освітян, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, закликають не йти на співпрацю із ворогом та виїхати на підконтрольну Україні територію. Про це написала у своєму Telegram-каналі міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

Вона нагадала, що новий навчальний рік розпочнеться вже менше ніж за три місця, тож і педагоги, і батьки учнів мають прийняти рішення:

«Давайте чесно: на тимчасово окупованих територіях, до їх возз'єднання з Україною, нормального життя не буде. Окрім купи юридичних проблем, є ще одна - Україна буде воювати за свої землі: тому тимчасово окуповані території можуть бути зоною бойових дій. Тут ми маємо бути чесними один з одними».

Ірина Верщук наголошує, що саме зараз опускається залізна завіса між цивілізацією та дикістю, тож люди мають вирішити, по який її бік хочуть бути. 

«Щодо педагогів, особливо молодих, то неправильне рішення зараз може назавжди зруйнувати професійне життя. Тому, звертаюсь до педагогів навчальних закладів всіх рівнів на тимчасово окупованих територіях: не працюйте на окупантів. Просто переїдьте на підконтрольну Уряду України територію. Робота тут вам знайдеться. Якщо будете працювати на окупантів, юридичної відповідальності, можливо, ви уникнете. Але вашу кар’єру педагога на цьому буде завершено».

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

Також вона звернулася і до батьків дітей з тимчасово окупованих територій, закликавши їх не вести дітей до навчатися до закладів, які співпрацюють із окупантами. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter