Новини

Сергій Шкарлет: МОН здійснює всі бюджетні призначення для виплат зарплат учителям на тимчасово окупованих територіях

Україна намагається максимально підтримувати своїх громадян, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, зокрема МОН робить усе можливе, аби освітяни отримали свої зарплати. Про це в етері національного телемарафону «Єдині новини» повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет^

«Міністерство освіти і науки двічі на місяць здійснює всі бюджетні призначення до місцевих громад щодо виплати заробітної плати вчителям. На жаль, сьогодні 304 об'єднані територіальні громади є під окупацією, але лише 48 з них не виплачена заробітна плата вчителям».

Як пояснив міністр, проблема полягає у відсутності безпосереднього менеджменту МОН стосовно кожної школи. Наразі ж лише керівники військових адміністрацій або місцевих органів, або засновників мають дані щодо цифрового підпису, цифрового ключа, печатки, реєстру отримувачів зарплати. Але міністерство працює із громадами та намагається розв'язати питання виплат зарплати. 

Також Сергій Шкарлет розповів про можливості вступу до українських ЗВО для тих абітурієнтів, які зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях:

«Спільно з фахівцями Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій напрацювали цілу низку механізмів, які дозволять дітям із тимчасово окупованих територій дистанційно вступати до закладів вищої освіти України».

Під час участі у Світовому освітньому форумі 2022 очільник МОН провів зустріч з представниками компанії «Аmazon» і звернувся до них із проханням надати донації коштами або розробленим програмним забезпеченням для того, аби організувати дистанційний вступ дітей із тимчасово окупованих територій до українських ЗВО.

«Ми в жодному разі не забуваємо про наших громадян на тимчасово окупованих територіях. Ми постійно вживаємо певних заходів, наприклад, 32 заклади вищої освіти евакуювали з тимчасово окупованих територій, 42 коледжі, 64 філії ЗВО».

                                    Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter