Новини

Починається третій етап сертифікації вчителів: освітяни, які пройдуть його успішно, отримають надбавку до зарплати

У період із 20 вересня до 12 листопада 2021 року триватиме третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів, під час якого відбуватиметься вивчення практичного досвіду роботи педагогів. Цьогоріч участь у ньому візьме 1171 учитель – це освітяни, які успішно пройшли другий етап сертифікації, тобто самооцінювання власної педагогічної майстерності. Про це повідомляє МОН.

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають надбавку у 20% до заробітної плати. Також успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, крім того, воно є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

За організацію третього етапу сертифікації відповідає Державна служба якості освіти України. Варто зауважити, що цьогоріч процедура його проведення зазнала змін. Зокрема, у 2021 році оцінюванню підлягають компетентності, визначені оновленим Професійним стандартом учителя:

  • мовно-комунікативна;
  • інформаційно-цифрова;
  • емоційно-етична;
  • інклюзивна;
  • здоров’язбережувальна;
  • інноваційна;
  • рефлексивна та інші професійні компетентності.

Враховуючи карантинні обмеження, спричинені пандемією COVID-19, спостереження за навчальними заняттями під час сертифікації буде відбуватися з використанням технологій відеоконференцзв’язку.

Наразі у всіх областях країни відбуваються заходи з підготовки експертів для вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації, організовані Держслужбою якості освіти.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter