Новини

Понад 4000 закладів освіти досі не підключені до централізованого водопостачання

4018 закладів освіти не мають централізованих мереж водопостачання, тобто використовують воду з колодязів. На привозній воді при цьому працюють 604 харчоблоки закладів освіти. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Із початку року Держпродспоживслужба провела 5686 комісійних перевірок об’єктів водопостачання, при цьому на 52,9% з них (тобто на кожному другому) виявлено порушення. Владислава Магалецька наголошує, що українські стандарти питної води потребують якнайшвидшої модернізації:

«Наші стандарти якості не дотягують до європейських. Певні показники в Україні зовсім не беруться до уваги, деякі нормативи в Європі значно жорсткіші. Нам потрібно змінювати законодавство і підтягувати норми до європейських. Сподіваюсь, що до кінця року будемо мати важливі рішення, які дозволять посилити контроль за якістю води та змінити ситуацію в країні із водопостачанням».

Під час перевірок встановлено, що в кількох областях у централізованому водопостачанні порушення носять тотальний характер. Так, порушення вимог дотримання санітарного законодавства зафіксовано на 98% перевірених об’єктах в Запорізькій області, на 90% – у Дніпропетровській, на 88% – у Сумській, на 93% – у Миколаївській, на 89% – у Рівненській та на 100% – у Київській.

Найбільші показники відхилення проб питної води за мікробіологічними показниками встановлено у Миколаївській та в Івано-Франківській областях. Значні відхилення проб питної води за санітарно-хімічними показниками встановлено в Запорізькій, Миколаївській та Рівненській областях.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter