Новини

Презентовано нову модельну програму з фізкультури для 5-6 класів

30 липня 2021 року під час круглого столу «Новій українській школі – нова фізична культура» було презентовано нову модельну програму з фізкультури для 5-6 класів. Круглий стіл організували МОН та проєкт Олександра Педана з розвитку спорту серед школярів «JuniorZ».

«Цей круглий стіл виокремлює важливе питання для розбудови Нової української школи, перетворення закладів загальної середньої освіти на простір здоров’я, де діти не втрачають здоров’я, сидячи за партами і ведучи малорухливий спосіб життя, а навпаки – зміцнюють імунітет, гармонійно розвиваються, демонструють високий рівень рухової активності, фізично готуються до захисту своєї країни».

Заступник Міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький

Нову модельну програму цьогоріч розпочнуть пілотувати і апробовувати у 5-х експериментальних класах НУШ. Основне завдання програми – здійснювати не спортивну підготовку учнів, а розвивати їхні фізичні якості.

Програма містить понад 30 варіативних модулів. Цікаво, що учні та вчителі самі зможуть обирати ті, які вивчатимуть. Самі варіативні модулі змінюватимуться кожну чверть або триместр. Також передбачено, що школи зможуть закуповувати інвентар під кожен варіативний модуль. Зверніть увагу: передбачено обов’язкові три години фізичної активності на тиждень. І кількість годин не залежить від типу закладу освіти. Також програмою передбачено формувальне оцінювання учнів. 

Під час круглого столу були обговорені питання:

  • підготовки вчителів до реалізації визначених програмою ціннісних орієнтирів, ключових компетентностей та наскрізних умінь учнів,
  • організації викладання декількох варіативних модулів на одному уроці, 
  • планування розкладу уроків,
  • забезпечення інвентарем,
  • моделі сучасного уроку,
  • шляхів підвищення моторної щільності уроку.

Також під час заходу було представлено нову модель фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи закладів загальної середньої освіти «Від “JuniorZ” до здорового способу життя».

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter