Новини

Пробне ЗНО: реєстрація розпочнеться у січні

Реєстрація для участі в пробному ЗНО-2021 стартує 5 січня і триватиме до 19 січня включно. Про це повідомляє УЦОЯО. Зареєструватися для участі на сайті регіональних центрів оцінювання якості освіти можуть усі охочі.

Також було визначено вартість проведення пробного ЗНО. В Українському центрі якості освіти зазначають, що вона різнитиметься за регіонами і становитиме від 195 грн до 255 грн. Чому так? Справа в особливостях організнації пробного тестування, у тому числі і вартості друку та доставки матеріалів у регіонах, прогнозованої кількості тестувань тощо.

УЦОЯ також звертає увагу на те, що цього року вартість проведення пробного ЗНО виросла (якщо порівнювати з попереднім роком). Причина у:

  • зменшенні очікуваної кількості тестувань;
  • підвищенні оплати праці працівників І тарифного розряду.

У зв'язку з поширенням Сovid-19 у 2021 році кожний учасник/кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, внаслідок чого одиниця послуги подорожчає. Також, хоча оплата праці осіб, залучених до ЗНО невисока, їх доволі багато, а працюють вони не менше 5 годин. Не варто забувати і про експертні комісії з питань установлення порогу «склав/не склав» і визначення результатів учасників пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100-200 балів та експертні комісії з питань визначення результатів учасників пробного ЗНО за шкалою 1-12 балів. До тогож УЦОЯО має підтримувати роботу сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».

УЦОЯ зауважує, що розуміє всі негативні наслідки підвищення вартості пробного ЗНО та намагаєть їх компенсувати додатковими можливостями. А саме:

  • всі учасники та учасниці пробного ЗНО можуть завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів, пройти тестування вдома, а потім внести відповіді у форми спеціального сервісу для визначення результатів;
  • будуть підготовлені відеокоментарі до завдань пробного ЗНО, де експерти УЦОЯО проаналізують кожне завдання та порадять, як отримати найвищий бал.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter