Новини

В Україні розпочала роботу система електронних журналів

Відтепер в Україне працюватиме система електронних класних журналів для ЗЗСО Electronic Journal. Проєкт розроблено та реалізовано Інститутом освітньої аналітики Міністерства освіти і науки.

Основна мета запровадження нової онлайн-платформи – дерегуляція управління системою освіти, а також спрощення ведення шкільного документообігу. Також вона стала відповіддю на виклики, які кинув системі освіти COVID-19. 

«Упровадження даного програмного продукту є інновацією, що надасть для педагогічних працівників, батьків та учнів ЗЗСО зручний онлайн-інструмент, який 24/7 забезпечить доступ до оцінок, відвідуваності та інших ресурсів журналу. Впровадження такого ІТ рішення є особливо актуальним для тих ЗЗСО та громад, які не можуть собі дозволити закупівлю альтернативних комерційних програмних продуктів».

Серед ключових можливостей Electronic Journal:

  1. Електронні журнали. Заклади можуть створювати документи тимчасового (до 10 років включно) строку зберігання (у тому числі класний журнал) лише в електронній формі.
  2. Електронні щоденники. Функціонал дозволяє учасникам освітнього процесу за допомогою зручного онлайн інструменту мати постійний доступ до цифрового аналога звичайного щоденника
  3. Розклад. Зручний доступ до актуального переліку уроків в режимі онлайн з мобільних пристроїв або персонального комп'ютера.
  4. Освітня статистика. Перехід на збір освітньої статистики з використанням індивідуальних даних учнів та педагогічних працівників із їх подальшою деперсоналізацією.
  5. Синхронізація. Альтернативні комерційні рішення можуть взаємодіяти з центральною системою за умови їх відповідності встановленим вимогам (зокрема, наявності атестату КСЗІ).

Крім того система захищена іід несанкціонованого доступу, що підтверджується атестатом відповідності комплексної системи захисту інформації.

Для того, аби підключитися до системи електронних класних журналів, школа має надіслати запит на адресу Інституту освітньої аналітики, вказавши необхідні дані для реєстрації школи. Там звернення розглянуть та нададуть адміністратору електронного журналу від школи доступ. 

«Зараз цю систему вже використовують більше ста шкіл в Україні і, це перший крок до становлення потужної системи національних електронних щоденників і журналів ЗЗСО. У 2021 році плануємо їх розвиток та розширення існуючих функціональних можливостей. Реєструйтеся та використовуйте в освітньому процесі».

                                            заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter