Новини

Сергій Горбачов: не змушуйте педагогів повертатися в населені пункти, доки це не дозволить військова адміністрація

На своїй сторінці у Facebook освітній омбудсмен Сергій Горбачов написав, що останніми днями отримує все більше звернень від педагогів, які були змушені евакуюватися. Вони повідомляють, що місцева влада та керівники закладів освіти під загрозою звільнення змушують їх повертатися на очну роботу в ті населені пункти, де зовсім нещодавно точилися запеклі бої.

Але керівники військових адміністрацій у тих же регіонах закликають громадян не поспішати та почекати із поверненням, адже це все ще може бути небезпечно. До того ж міжміське сполучення відновлено далеко не всюди, не всі мають власний транспорт, тож дістатися місць проживання може бути вкрай складно.

«Доки території надійно не розміновані, доки дороги до населених пунктів не є цілком безпечними, не треба наражати колег на небезпеку. Тому що, попри припинення бойових дій на цих територіях, загроза життю громадян все ще залишається».

                                             Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Також Сергій Горбачов наголосив на тому, что дехто з працівників залишився без житла, оскільки частина будівель була зруйнована. Також варто враховувати той факт, що у звільнених населених пунктах ідуть ремонтні роботи з відновлення доріг, електро-, водо- та газопостачання тощо. І ще один нюанс – не всі нещодавно звільнені населені пункти надійно забезпечуються харчами та життєво необхідними товарами.

«Враховуйте, будь ласка, що для кожної людини зараз повернення під тиском з безпечного місця – це великий психологічний стрес як для неї, так і для дітей та інших членів сім’ї. Кожен із нас обов’язково повернеться до своїх домівок, роботи, але лише тоді, коли це буде безпечно, і не буде загроз для життя і здоров’я».

                                             Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

 

Принагідно освітній омбудсмен нагадав, що вчителі та викладачі закладів освіти мають визначене законодавством право працювати дистанційно, незалежно від місця перебування.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter