Новини

Сергій Шкарлет розповів про вступну кампанію та про зарахування оцінок, отриманих учнями в іноземних школах

Міністр освіти і науки України виступив у межах марафону «Єдині новини» та розповів про те, як проходитиме цьогоріч вступна кампанія.

Він наголосив на тому, що Національний мультипредметний тест покликаний одноразово замінити ЗНО, саме ж Зовнішнє нежалежне оцінювання не скасовується, а лише трансформується. Це пов'язано із агресією рф проти України. Оскільки безпекова ситуація не найкраща, кілька предметних тестів було вирішено замінити одним НМТ. Тобто діти складитимуть не 3-4 тести, а лише один, проте комплексний.

Нагадаємо, що Національний мультипредметний тест включатиме в себе 20 завдань із української мови, 20 завдань із математики та 20 завдань з історії України. 

«У нас принаймні на сьогодні заплановано не менше ніж 28 спроб щодо складання НМТ, який вбуде відбуватися в три сесії: основна, додаткова та спеціальна. Для того, аби охопити всіх охочих вступити до закладів вищої освіти».

                          Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також очільник МОН розповів про особливості вступу на творчі спеціальності. Єдиним результатом та єдиним варіантом буде лише творчий конкурс. 

Сергій Шкарлет зауважив, що вже переговорив з усіма міністрами освіти країн ЄС. За результатами розмови було вирішено, що наші діти, які навчаються у школах інших країн та не мають можливості відвідувати уроки Всеукраїнської школи або ЗЗСО, де навчання наразі відбувається дистанційно, можуть отримати довідку про вивчення предметів у закладі тієї країни, де вони перебували. А згодом надати в українські школи. І ці оцінки будуть зараховані. Також він нагадав про Міжнародну українську школу, де можуть вчитися зараз діти. 

«Ми не розглядаємо жодного закладу фахової передвищої чи вищої освіти, які неможливо буде повернути. Адже ми в будь-якому випадку розглядаємо те, що всі наші території ми будемо повертати до кордонів суверенної України». 

                          Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter