Новини

Сергій Шкарлет: Перспектив повернення до дистанційної освіти на сьогодні немає

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет дав велике інтерв'ю порталу «Слово і діло». Відповідаючи на одне з найгарячіших запитань – про перспективи повернення до дистанційної освіти у 2021/2022 навчальному році, очільник МОН зазначив, що станом на сьогодні таких перспектив немає. Утім, усе залежить від нас:

«Осінь у нас пов'язана з похолоданням: у міжсезоння завжди зростає кількість захворювань. Не тільки на ковід, а й на звичайні гострі респіраторні хвороби. Це – перша особливість. І друга особливість, яка може вплинути на повернення до дистанційної освіти, – це розповсюдження штаму Дельта, всіх інших нових штамів коронавірусу, які взагалі виникають у світі. Тому імовірність завжди є, у будь-якому випадку».

Також Сергій Шкарлет зауважив, що зараз є норма, ініційована МОЗ та підтримана МОН, що за наявності 80% вакцинованого педколективу заклади освіти працюватимуть у повноформатному варіанті у жовтій, помаранчевій та навіть червоній зонах. За словами міністра освіти, вчителі активно вакцинуються, але обсяги охоплення освітян вакцинацією різняться від області до області. Наприклад, у Києвській області вже вакциновано 90% освітян.

«Я днями, наприклад, був у Житомирі, то Житомирська міська рада і колеги, які відповідають за освіту, дуже позитивно сприйняли те, що є норма про 80%, яка дозволяє навіть у червоній зоні виходити на очний процес навчання. Це стимулює батьків, і вже батьки можуть стимулювати педколективи, для того, щоб вакцинуватися і виводити дітей на повноформатне навчання. В освіті контактів дуже багато. Діти менше хворіють, але вони є потенційними переносниками цього вірусу».

                                         Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

При цьому міністр зазначив, що МОН розглядає дистанційну освіту як додатковий інструмент розширення освітніх можливостей, а не як постійну складову освітнього процесу. 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter