Новини

Сергій Шкарлет про організацію освітнього процесу: Ми маємо забезпечити право кожного на освіту

Сьогодні міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет звернувся до освітян та розповів, як має бути надалі організований освітній процес. Він нагадав, що МОН рекомендувало закладам освіти оголосити канікули принаймні на два тижні. Але зараз триває вже дванадцятий день війни, бойові дії в окремих регіонах продовжуються, і зараз головне завдання – зберегти життя кожного громадянина країни. 

МОН відстежує ситуацію в усіх регіонах України та бачить, що в деяких із них вона більш спокійна. 

«Маємо забезпечити право кожного учасника освітнього процесу на достойну повноцінну освіту».

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Тож МОН виробило рекомендації щодо певних етапів освітнього процесу. Так, у дитячих садочках рекомендується тимчасово призупинити освітній процес, враховуючи той факт, що в більшості регіонів часто оголошується повітряна тривога.

Загалом МОН рекомендує два аспекти діяльності закладів освіти:

  1. Тимчасове призупинення освітнього процесу.
  2. Організація освітнього процесу за дистанційною формою навчання (але за погодженням із військово-цивільними адміністраціями).

Для учнів ЗЗСО з числа тимчасово внутрішньо-переміщених осіб або осіб, які внаслідок агресії РФ евакуйовані з місця постійного проживання, навчання може бути організоване за заявою одного з батьків за індивідуальною, екстернатною, змішаною формою навчання. Але також діти можуть навчатися у школах за місцем тимчасового перебування.

При організації дистанційної форми навчання МОН радить використовувати матеріали Всеукраїнської школи онлайн, регіональні платформи, ресурси закладів освіти, зокрема і приватних.

Особливу увагу міністр просить приділити дітям з ООП: розміщувати завдання на сайтах ЗЗСО, формувати груп батьків учнів і педагогів, використовувати соцмережі та електронні платформи, проводити онлайн-конференції тощо.

Також МОН звертає увагу на необхідність психологічної підтримки дітей: низку матеріалів, які допоможуть впоратися із цим завданням, відомство вже розмістило на своєму сайті. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter