Новини

Сергій Шкарлет розповів, як платитимуть зарплату вчителям

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі розповів про те, як виплачуватиметься заробітна плата працівникам закладів освіти в умовах війни. Нагадаємо, що зараз МОН рекомендувало оголосити канікули в усіх закладах освіти – триватимуть вони щонайменше два тижні. 

Під час оголошених канікул оплата праці працівників закладів освіти має здійснюватися відповідно до норм чинного законодавства: у випадках, коли заняття не проводяться з причин, що не залежать від учителя, оплата праці здійснюється в порядку та розмірах, визначених Кодексом законів про працю.

Також МОН і Профспілка (відповідно до Галузевої угоди) рекомендують керівникам установ і закладів освіти забезпечити:

  • оплату простою працівникам (зокрема непедагогічним та тим, які працюють за сумісництвом, у розмірі середньої зарплати);
  • оплату праці, коли в окремі дні (чи місяці) заняття не проводяться з незалежних від них причин (карантин, епідемії, метеорологічні умови тощо), із розрахунку зарплати, встановленої при тарифікації, з дотриманням умов чинного законодавства;
  • збереження заробітної плати на період оголошеного карантину і здійснення освітнього процесу в дистанційному режимі, оплати праці за фактично виконаний ними обсяг навчального навантаження.

Очільник МОН також нагадав, що примушувати педагогів та інших працівників закладів освіти писати заяви про відпустку без збереження зарплати, категорично заборонено!

«Нагадую, що для убезпечення всіх учасників освітнього процесу під час правового режиму воєнного стану МОН рекомендувало в усіх закладах освіти оголосити канікули щонайменше на два тижні. У подальшому освітній процес буде залежати від безпекової ситуації в країні».

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter