Новини

Сергій Шкарлет розповів про навчання школярів в умовах воєнного стану

На сьогодні 12 906 шкіл України в цілому змогли приступити до навчання. Про це розповів в етері телемарафону міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Водночас 3 539 шкіл почали навчання у звичному режимі. 5 497 шкіл працюють у форматі онлайн, а 3 080 ЗЗСО – у змішаному. 

Як зазначив очільник МОН, планується, що до 15 вересня приблизно 10 500 шкіл вдасться вивести на повноформатне навчання. Адже робота щодо облаштування бомбосховищ та створення умов для безпечного перебування дітей у закладах освіти ще триває. Сергій Шкарлет нагадав, що в липні лише 11% шкіл було визнано безпечними, а сьогодні ця цифра вже сягає 64%. І вона ростиме. 

«Сьогодні, на жаль, велика сумна статистика – 1288 шкіл знаходяться під окупацією».

                            Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також міністр розповів, що у серпні в українських школах було проведено понад 36 000 тренувань за участі співробітників ДСНС. Крім того, зараз у школах обов'язково проводяться тренування, покликані навчити дітей правильно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

«У будь-якому випадку кожна дитина має спуститись, кожен учитель має прослідкувати, аби діти спустилися до бомбосховища. Бомбосховища в атестованих школах обладнані Wi-Fi, стільчиками, стульчиками, проєкторами. У сховищах є і водичка (питна, технічна), є туалети, є стаціонарні телефони, є можливість займатись».

                            Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Окремо міністр наголосив на тому, що Україна гідно розпочала освітній процес в умовах війни та не збирається його зупиняти. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter