Новини

Серій Шкарлет: школи можуть самостійно формувати графік освітнього процесу та канікул

Школи можуть самостійно формувати графік освітнього процесу, а саме – приймати рішення щодо початку канікул. Про це повідомив під час брифінгу у Кривому Розі т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет. Таку відповідь він дав на запитання журналістів про організацію осінніх канікул. 

«У компетенції закладів освіти є так звана спроможність формувати графік освітнього процесу. В залежності від того, в яку зону – зелену, жовту, помаранчеву чи червону, потрапляє заклад освіти. Керівник закладу за походженням з міським управлінням та засновником може погодити графік освітнього процесу, де можуть бути канікули, різні форми організації, зміни на змішане навчання».

                                          т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

На сьогодні Уряд віддав повноваження на місця. Державна та місцева комісії ТЕБ та НС вирішують у тому числі і порядок відвідування закладів освіти. Це дозволяє послабити соціальну напругу, яка може виникнути через відвідування/невідвідування шкіл. 

Наразі ж МОН рекомендує школам розпочати канікули за два дні до виборів, а завершити їх не раніше, ніж за два дні після виборів. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter