Новини

Скасовано: через COVID-19 не будуть проводити учнівські олімпіади

МОН скасувало проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з усіх навчальних предметів. Причина – зростання показників захворюваності на коронавірус. Відповідний наказ уже зареєстровано у Міністерстві юстиції.

Цього року також не проводитимуть турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності. Винятково в заочній (дистанційній) формі можуть проводитися Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін та конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт.

«Зазначимо, що зазвичай у листопаді-грудні проводиться другий етап олімпіад – районний. У деяких областях школи його провели й буде відзначено дітей, які взяли участь. Для проходження всіх етапів дітям та вчителям необхідно пересуватися містом, потім – між областями, спілкуватися з іншими людьми. Це збільшує ризик зараження та поширення коронавірусної хвороби».

Отже, врахувавши поради освітянської спільноти та рекомендації МОЗ, Міністерство освіти і науки України ухалило рішення про непроведення учнівських олімпіад під час карантину. 

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter