Новини

«Стоп ВІЛ/СНІД»: новий важливий конкурс від «На Урок»

ВІЛ/СНІД – небезпечене захворювання, про яке повинен знати кожен. Утім, воно оповите безліччю міфів, які спотворюють уявлення про захворювання та шляхи його передачі, стигматизують людей. Саме тому до До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом ми підготували конкурс, аби проінформувати учнів 1-11 класів про загрозу ВІЛ/СНІД та розвіяти міфи щодо цієї хвороби.

Наприклад, не варто використовувати застарілі вирази на кшталт «СНІД – чума ХХ століття». По-перше, цей вислів є дезінформацією, адже способи зараження чумою та ВІЛ дуже різняться, як і перебіги цих хвороб. По-друге, подібні вирази створюють атмосферу ірраціонального, перебільшеного страху навколо поняття, сприяючи стигматизації та дискримінації хворих.

Завдяки участі в конкурсі «Стоп ВІЛ/СНІД» школярі дізнаються, як передається ВІЛ, при яких контактах ризики заразитися зводиться до мінімуму, як ВІЛ діє на організм як дізнатися про захворювання та що робити в такій ситуації. Це важлива тема, яку не варто оминати, тож запропонуйте учням долучитися до конкурсу та отримати більше корисної інформації!

Реєстрація для участі у конкурсі триває з 25 листопада по 25 грудня, а доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь! 

Завдання допоможуть оцінити знання учнів 1–11 класів, а отримані дипломи та сертифікати слугуватимуть нагадуванням про важливість дотримання заходів безпеки. До того ж кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Зареєструватися можна за посиланням

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter