Ідеї дозвілля для школярів будь-якого віку.

Нарешті скінчилися напружені шкільні будні: дітворі хочеться відчувати себе незалежно і розкуто, сказавши «ні» обов’язкам, розкладам та дисципліні! Але чим зайняти хлопців та дівчат у літню пору? У школах все ще лунають дитячі голоси – працюють пришкільні табори.

Міркуєте про те, як організувати дозвілля у таборі? Пропонуємо вам кілька цікавих ідей, завдяки яким діти точно не будуть нудьгувати, спілкуючись із однолітками та пізнаючи світ!

1. Рухові активності

Школярі сиділи за партами майже весь рік, отже, з приходом спекотних днів їм потрібно вивільнити енергію. Волейбол, футбол, бадмінтон або перегони на роликових ковзанах – підійде будь-який вид активності! Діти зрадіють нагоді провести час на спортивному майданчику, показуючи, на що вони здатні.

Не всі зможуть взяти участь у командній грі, бо рівень володіння м’ячем чи ракеткою може різнитися. Проте бути вболівальником чи суддею, залежно від рівня знань, погодиться кожен! А проявити власні амбіції можна на веселих стартах чи естафетах: спортивні змагання навчать дітей перемагати і програвати, співчувати іншим та ставити мету.

2. Настільні ігри

Ніде дитина не розкривається так, як у грі! Настільні ігри є справжнім чудо-тренажером для формування важливих якостей характеру – спостережливості, вміння грати за правилами та планувати власні дії. Гравці не помічають, як швидко летить час, а перемога дарує їм відчуття гордості. Які ігри обрати? Вибір великий – лото, шахи, «Ерудит», різноманітні стратегії. Головне, щоб було враховано вікові та індивідуальні особливості школярів.

3. Творчі експерименти

Коли діти набігаються, можна зацікавити їх новим для них видом діяльності. Дизайнерський розпис футболок, міні-лабораторія для наукових дослідів, малювання сіллю, створення незвичних інструментів для оркестру, конкурси жахливих історій, покази ексцентричної моди – оригінальність у творчому процесі завжди буде доречною!

4. Тематичні дні

Велику популярність серед дітей мають тематичні дні: день науки, день арт-об’єктів або театру, день певної країни чи культури. Центральною подією такого дня може бути цікавий квест. Наприклад, пошук кладу не тільки урізноманітнить дозвілля, але й подарує дітям нові знання про часи піратів.

5. Незабутні майстер-класи

Навчіть хлопців та дівчат того, що може знадобитися їм у житті. Креативна кулінарія, ораторське мистецтво, декоративна мозаїка, плетіння модних браслетів, запис кліпу… Цей перелік можна продовжувати безкінечно, але вибір тематики залежить, насамперед, від вікових особливостей учнів.

6. Знайомство з прекрасним

Відвідування дитячих театрів, галерей, музеїв. Сучасні програми для школярів, які пропонують ці заклади, давно перестали бути нудним елементом виховного процесу та можуть здивувати навіть дорослих. Такі екскурсії потребують особливої підготовки, тож будьте максимально уважні до деталей під час організації.

7. Пікнік на природі

Гарна погода неначе запрошує на зустріч із природою: вдалою буде ідея відвідати парк або влаштувати пікнік на березі водойми. Милування краєвидами чудово розвантажує нервову систему, а плавання і рухливі ігри зміцнюють здоров'я.

8. Створення власної історії

Фільмувати життя табору, щоб наприкінці відпочинку разом змонтувати ролик про найкращі моменти зміни – хіба це не чудово? Або щодня фотографувати один одного та перетворити папку зі знімками на кольорову презентацію – також гарна ідея. Така добірка надовго збереже яскраві спогади.

Зробити дитяче дозвілля у пришкільному таборі веселим та корисним легко! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter