Школа

Добірка матеріалів для підготовки дітей до школи

Корисні розробки, які допоможуть успішно підготувати дошкільнят до навчального року.

Початок нового навчального року – це дуже відповідальний час для вчителів та батьків. Особливо, якщо вони готують до школи дітей, яких треба поступово привчати до навчальних навантажень та режиму. А для того, щоб полегшити таку кропітку працю, радимо вам використати добірку якісних тематичних матеріалів із Бібліотеки «На Урок».

Важко сказати, коли саме потрібно починати підготовку дошкільнят до школи. Та от що можна стверджувати з впевненістю – робота має починатися з прискіпливого пошуку матеріалів та їх послідовного використання. Це дозволить не лише сформувати багаж необхідних для дитини знань, а й зацікавить її навчанням.


Тема: «Десять днів з майбутніми першокласниками»
Автор: Бойко Олена Вікторівна
Про матеріал: Збірка містить короткі плани підготовчих занять для дітей, які збираються йти до школи. Розробка стане у пригоді вчителям початкових класів, а саме педагогам, які працюватимуть із першачками. Матеріали містять цікаві завдання, дидактичні ігри та вправи, спрямовані на розвиток комунікативних і творчих здібностей учнів. 


Тема: Розробки адаптаційних занять з майбутніми першокласниками «Школа майбутнього першокласника»
Автор: Фарина Ірина Олександрівна
Про матеріал: Використовуючи зібрані матеріали, можна відчутно полегшити підготовку дітей до вступу до першого класу. Майбутні школярі зможуть детально ознайомитися з правилами навчального закладу та відчують себе справжніми учнями. Розробка включає велику кількість дидактичних ігор, казок, руханок, загадок і вправ. Також до неї входять численні візуальні матеріали та завдання для розвитку мислення, мовлення та письма.


Тема: Програма підготовки до школи дітей старшого дошкільного віку
Автор: Цесорева Ганна Вікторівна
Про матеріал: Матеріал дозволить учителю комплексно підготувати дитину до навчання у першому класі. Програма підготовки дошкільнят складається із трьох змістових блоків: мовленнєвого, психофізіологічного та математичного. Діти формуватимуть навички слухання, говоріння, читання та письма; виконуватимуть вправи для розвитку пам’яті та уваги; зможуть ознайомитися з геометричними фігурами та числами, вдосконалять свої просторові та часові уявлення.


Тема: Презентація «Підготовка старших дошкільників до школи»
Автор: Лозян Аліна Миколаївна
Про матеріал: Розробка включає добірку завдань і вправ для перевірки та розвитку фізичної підготовки дитини до школи, а також дієві техніки формування навичок письма. Авторка пропонує розглянути перевірені прийоми, які дозволять мотивувати дітей сумлінно навчатись. Матеріал також допоможе вчителю виявити та перевірити вольові, соціальні та інтелектуальні аспекти готовності дитини до вступу до першого класу.


Тема: Презентація «Ваша дитина йде до школи»
Автор: Славчева Оксана Сергіївна
Про матеріал: Розробка містить корисні поради для вчителів та батьків майбутніх першокласників. Завдяки цій інформації вони зможуть добре підготуватися до початку навчального року. Розробка дозволить визначити критерії готовності дитини відвідувати заняття, ознайомитися з рівнями підготовки дошкільнят та їхніми потенційними емоційно-психологічними проблемами. Також тут можна знайти перелік умінь, які необхідно мати дитині перед початком навчання.


Тема: Методичні рекомендації для «Школи майбутнього першокласника»
Автор: Мартьянова Тетяна Володимирівна
Про матеріал: Матеріал допоможе вчителю створити комфортні умови, які дадуть можливість дітям успішно розвиватися у новому освітньому середовищі. За структурою розробка складається з трьох розділів, які присвячені навчальному процесу, психологічній діагностиці дітей та співпраці вчителя з батьками. Методичні рекомендації містять чимало ефективних порад для батьків, які допоможуть успішно вирішувати проблеми та мотивувати дітей до навчання.


Тема: Пам’ятка «Готуємось до школи»
Автор: Потьомова Світлана Петрівна
Про матеріал: Матеріал включає основні поради, які допоможуть учителям та батькам підготувати дітей до навчання у першому класі. Така добірка матеріалів для дошкільнят неодмінно дозволить налаштувати їх на роботу, сформувавши у них необхідні знання і навички. Скориставшися розробкою, можна визначити рівень психологічної готовності дитини до навчання, а також визначити її здатність витримувати типові шкільні навантаження.


Тема: «Я – першокласник. Адаптація дитини до школи»
Автор: Коломоєць Людмила Миколаївна
Про матеріал: Розробка дозволяє перевірити рівень адаптації дитини до навчання у першому класі (наприклад, здатність самостійно працювати з підручниками). Матеріал допоможе оцінити готовність майбутнього школяра до навчання грамоти та математики, а також визначити його ставлення до школи загалом. Використовуючи представлені у розробці ігри, вправи та завдання, можна ефективно розвивати пам’ять, увагу та дрібну моторику рук.


Тема: Поради батькам майбутніх першокласників
Автор: Мокієнко Вікторія Олексіївна
Про матеріал: Матеріал містить чимало простих, але надзвичайно дієвих порад, які допоможуть підготувати дитину до школи. Правила, які увійшли до тематичної програми, спрямовані на розвиток пам’яті, уваги та емоційного інтелекту дошкільнят. Крім того, розробка містить пам’ятки з правилами поведінки для батьків, а також дієві поради для запобігання шкільній дезадаптації дитини.


Тема: «Успішна адаптація першокласників»
Автор: Церковна Олена Олександрівна
Про матеріал: Розробка складається з великої кількості корисних порад для вчителів та батьків. Використовуючи ці матеріали, вони зможуть успішно підготувати дітей до навчання в першому класі.


А як ви готуєте дітей до школи? Діліться власними секретами та корисними розробками зі своїми колегами на сторінках Бібліотеки «На Урок»!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter