Новини

У тебе є ти: експерти офісу Програми підтримки ОБСЄ презентували матеріали про протидію торгівлі людьми

30 липня – всесвітній день протидії торгівлі людьми. До цієї дати експерти офісу Програми підтримки ОБСЄ для України провели акцію та випустили інтерактивні блокноти, покликані в простій формі розповісти якомога більшій кількості людей про те, наскільки поширеною і небезпечною є трудова експлуатація у світі.

Акція спрямована на превентивне ознайомлення громадян України з можливими ризиками, які їх чекають при пошуку роботи, чи під час внутрішнього переміщення, або ж переїзду до іншої країни. У блокноті зібрані контакти державних та міжнародних організацій, які займаються питанням протидії торгівлі людьми; поради щодо підготовки до перетину кордону та психологічні підказки. 

До кампанії з висвітлення теми торгівлі людьми долучилися шість профільних вищих навчальних закладів. Студенти, майбутні працівники правоохоронних органів, Донецького, Дніпропетровського, Харківського, Львівського університетів внутрішніх справ, а також Національної академії внутрішніх справ, провели лекції, симуляційні вправи з фокусом на те, як діяти у випадку підозри на експлуатацію. До практичних занять залучались представники Національної поліції та експерти Програми підтримки ОБСЄ для України. 

Таким чином людина, яка потрапила в трудове рабство, може отримати статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, соціальні виплати, психологічну та юридичну підтримку. 

Знайти створений експертами інтерактивний блокнот ви можете за посиланням.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter