Новини

Оновлення дисципліни «Захист України»: учнів і вчителів вчитимуть керувати дронами

МОН працює на одновленням практичної складової шкільної дисципліни «Захист України». Водночас змінюються пріоритети в її викладанні, адже програма має максимально відповідати викликам та умовам сьогодення. А діти мають не просто отримати корисні навички, а й вчитися із цікавістю

«Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим».

                                             Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий

Зокрема школярів вчитимуть:

  • надавати домедичну допомогу;
  • орієнтуватися на місцевості;
  • правильно поводитися з вибухонебезпечними предметами;
  • керувати БПЛА.

«Якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості – те, на що сьогодні є запит (і від учнів, і від учениць)».

                                             Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий

Уже з вересня Міністерство запускає пілотний проєкт оновленої дисципліни «Захист України». Для його апробації оберуть школи з різних регіонів України. Фінальний варіант програми буде створено на основі відгуків педагогів та школярів. 

А для того, аби пілотний проєкт пройшов дійсно успішно, планується, як зазначив очільник МОН, проведення спеціального курсу для вчителів (для цього відомство вже звернулося до міжнародних та громадських організацій). Учителів вчитимуть керувати FPV дронами, орієнтуватися на місцевості, надавати домедичну допомогу та запобігати травматизму. Усе це – навички, необхідні у повсякденному житті, і це не лише про потреби оборони. 

І вже невдовзі часом робочі групи почнуть напрацьовувати пропозиції з оновлення практичної складової дисципліни. Вони актуалізують програму, додадуть практичні заняття, підготовку до опанування базовими технологіями, якими зараз користуються захисники і захисниці. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter