Новини

Учні та батьки можуть долучитися до розробки Національної стратегії із захисту дітей в інтернеті

Погана захищеність дітей в інтернеті є однією з ключових проблем сьогодення. Адже онлайн-середовище не тільки пропонує корисні ресурси та безліч важливої інформації, а й приховує чимало загроз. А саме: терабайти забороненого контенту, найрізноманітніші прояви кібербулінгу, секстингу тощо. Як мінімізувати ці ризики та захистити молоде покоління? Спільними зусиллями створити комплексну програму дій! 

Українські школярі та їхні батьки можуть долучитися до вирішення цього важливого та відповідального завдання. До 3 листопада 2019 року вони мають можливість взяти участь у простому онлайн-опитуванні. Відповіді дітей та дорослих стануть основою для детального аналізу проблеми захищеності школярів у інтернеті. 

«Більшість дітей в України користується інтернетом, проте, нарівні з корисними можливостями, у ньому є і певні небезпеки: ризики кібербулінгу, онлайн-грумінгу тощо. Саме тому в Україні розпочався підготовчий етап до розробки Національної стратегії із захисту дітей в інтернеті. Робота над стратегією виконується за підтримки Міжнародного союзу електрозв’язку, Уповноваженого Президента України з прав дитини та Міністерства освіти України», – відзначила експертка із захисту дітей від насильства офісу Уповноваженого президента України з прав дитини Анастасія Дьякова.

Освітній проєкт «На Урок» приєднується до проведення анкетування та збору даних для розробки Національної стратегії із захисту дітей в інтернеті. Анкети вже розміщені в особистих кабінетах учнів. Тому всі діти, які зареєстровані на сайті, та їхні батьки зможуть взяти участь у всеукраїнському опитуванні. Витративши всього кілька хвилин, можна допомогти у пошуках ключа до безпечного інтернету.

Також усі охочі можуть пройти опитування за посиланнями:

Не будьте байдужими!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter