Новини

Ганну Новосад уповноважили на підписання Декларації про безпеку шкіл

Уряд уповноважив Міністерку освіти і науки України Ганну Новосад на підписання Декларації про безпеку шкіл. Відповідне рішення було прийняте 18 жовтня на виїзному засідання Кабміну у Маріуполі. 

Декларація передбачає прийняття Україною зобов’язань, спрямованих на попередження та реагування на напади чи використання шкіл у військових цілях у період збройного конфлікту. Декларацію вже підписали 89 держав, які розробили та успішно реалізували підходи до імплементації документа.

«Збройна агресія Російської Федерації та тимчасова окупація АР Крим і частин Донецької та Луганської областей – це, без перебільшення, трагедія нашого народу. І найбільш вразливими у цій ситуації є саме наші діти. Приєднанням до Декларації Україна продемонструє міжнародній спільності прагнення та політичну волю захистити своїх учнів і вчителів, убезпечити їх від конфлікту, а приміщення закладів освіти – від нападів та використання у військових цілях. Без доступу до якісного навчання діти позбавляються майбутнього, і ми не можемо цього допустити»

                                                                                   Ганна Новосад

Приєднання до Декларації зобов’язує розробити шляхи для відновлення освітньої інфраструктури, а також психологічна реабілітація вчителів, учнів та їхніх батьків, проведенні тренінгів із безпеки й охорони здоров’я.

Зауважимо, що наразі Декларацію підписали як держави, на території яких має місце збройна агресія, так і ті, яких ця трагедія оминула. У будь-якому разі, їхній досвід буде корисним Україні. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter