Новини

Учнів вчитимуть поводитися зі зброєю

Війна поставила перед освітою нові виклики. Очевидно, що необхідно міняти програму, зокрема з предметів Зарубіжна література та Захист України. Саме це прокоментував у своєму інтерв'ю UNN голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Він зауважив, що система не може не реагувати на виклики, які поставила перед нею війна:

«Війна нам додасть контентну складову у будь-якому разі. Як не крути, але ми завжди знали, що у нас агресивний сусід із купою зброї. Але ми не хотіли вірити, що настільки прогнив весь народ. Тепер ми переконалися в цьому. Для більшості стало абсолютно очевидним, що проросійські наративи насаджувалися всіма доступними способами: через освіту, культуру, літературу... Звичайно, настав і наш час все переглядати. Я вважаю, що росія за три місяці зробила для розвитку української мови більше, ніж ми зробили за тридцять років. Те саме стосується культури та освітнього аспекту. Ми змінюватимемо контент, і ми над цим вже працюємо».

Також Сергій Бабак розказав, що вже дуже скоро у школі дітей вчитимуть таким важливим практичним речам як самозахист та поводження зі зброєю, а також - надання першої медичної допомоги. При чому не варто ділити, що вивчатимуть хлопчики, а що – дівчатка: елементарні навички повинні мати всі без винятків. Якщо все піде за планом, то в Україні може скластися непоганий симбіоз між ТрО та школою. 

Коли саме будуть реалізовані ці нововведення? Сергій Бабак зауважує, що якщо це не станеться в новому навчальному році, то за рік – уже точно. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter