Новини

Україна може синхронізувати свій освітній простір із ЄС

Україна планує синхронізувати свій освітній простір із країнами Європейського Союзу. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час зустрічі з делегацією міністрів освіти і науки країн ЄС.

Під час заходу серед іншого обговорювалося питання інтеграції українських дітей у систему освіти європейських країн,. Зокрема можливість зарахування набутих знань, навичок, оцінок і взаємовизнання в системах освіти країн ЄС та України.

«Освітнє законодавство країн ЄС трішки відрізняється одне від одного, у цьому проблема синхронізації набуття одночасно освіти за стандартами країн, де перебуває дитина, і освітніми стандартами України. У Польщі законодавство передбачає, що дитина може навчатися онлайн в Україні, але водночас не відвідувати заклади освіти Польщі».

                            Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Він також розповів, що, відповідно до результатів зустрічі, в Україні сформована робоча група з питань синхронізації освітніх здобутків дітей, які перебувають за межами митної території України, та дітей, які навчаються в Україні.

«Наша стратегічна мета – синхронізувати свій освітній простір з країнами Європейського Союзу. Для цього домовилися з колегами створити робочу групу з синхронізації освітніх програм, щоб український і закордонні документи про освіту безперешкодно визнавалися в країнах Європейського Союзу».

                            Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також під час зустрічі обговорили створення платформи обліку дітей для здійснення моніторингу формату навчання кожної дитини та синхронізації освітніх програм. Окрема увага була приділена питанням соціалізації учнів, залучення українських викладачів, які перебувають у країнах ЄС, до освітнього процесу.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter