Список найцікавіших книжок на літо для школярів!

Школярі невдоволено мружаться, коли чують про список обов’язкової літератури на літо? Час це змінити! І допоможе вам це зробити пропонований список книг! Деякі з перелічених творів згадуують так часто, що вони навіть не встигають перепочити, тоді як інші – доволі рідкісні екземпляри, але теж заслуговують на власне місце на книжковій полиці і дорослих, і дітей. Особливо влітку, коли вільний час дозволяє зачитуватися неймовірними історіями до ранку!

1. «7 звичок високоефективних підлітків», Шон Кові 

Це покроковий путівник для підлітків, який допоможе їм дійти з того місця, де вони є зараз, туди, де хочуть опинитися в майбутньому. Одним словом – научпоп із невеликим вкрапленням настанов із саморозвитку! Ця книга Шона Кові стала для мільйонів підлітків школою самоприйняття та успіху.

  

2. «Чат для дівчат», українські письменниці

Тринадцять авторок – молодих й прогресивних жінок – добре пам’ятають, як воно бути дівчинкою-підлітком та мати безліч запитань без відповіді. Коли дорослі не розуміють, коли неможливо пояснити й висловити свої почуття, коли не приймаєш своєї зовнішності, коли життя підсовує купу несправедливостей… Але головна змістова лінія: дівчата – класні, і хоч часто недооцінені, але креативні, сповнені мрій та почуттів. Самоприйняття, зрада, близькість – тут є все, що тривожить юні серця.

 

3. «Гаррі Поттер», Джоан Роулінг

«Хлопчик, який вижив» – історія, що підкорила світ та стала взірцем захопливої літератури для читачів різного віку. Книга, що принесла Джоан Роулінг неймовірний успіх – її роботи б’ють усі рейтинги. Авторка магічним пером піднімає доволі реальні питання: безумовної дружби, щирої допомоги та навіть дискримінації хатніх ельфів! І як після цього назвати її книги просто дитячою літературою?

 

4. «Таємний щоденник Адріана Моула», Сью Таунсенд

Тринадцятирічний Адріан Моул має стільки гризот, що ровесникам і не снилося. Вугрі, проблеми зі здоров’ям, складні стосунки між батьками, неприйняття його поезії – і то ще далеко не все. Мріяли завітати у потаємні закутки душі типового підлітка, можливо, якось схожого на вас? У вас є змога це зробити (і не тільки це), прочитавши таємний щоденник, кожна сторінка якого – новий жарт.

 

5. «Коли Бог був Кроликом», Сара Уінман

У цій книзі історія про маленьку дівчинку Еллі, про її великі проблеми та про кролика на кличку Бог. Про дитинство, юність, зрілість. Про перші надії та розчарування, злети й падіння, тріумфи й поразки. «Про свою дитячу тінь, про ті часи, коли мрії були маленькими і здійснимими. Коли цукерки коштували пенні, а бог був кроликом».

 

6. «Путівник по Галактиці», Дуглас Адамс

Нехай вас не лякає культовість цієї історії, книга – справжня перлина свого жанру! Строката компанія вільних мандрівників колесить від зірки до зірки в пошуках радості, спокою та коктейлю Пангалактичний Гризлодер... Але не все так легко, як може здатися на перший погляд. Невідомі сили два рази на день нав’язують їм різноманітні високі місії з порятунку всього живого від злодіїв.

 

7. «Крадійка книжок», Маркус Зузак

Одна з найбільш пронизливих історій про останню світову війну, написана нашим австрійським сучасником. Фашисти змусили мати маленької Лізель відмовитися від дітей. Дорогою до прийомної сім’ї помирає її брат, і це травмує дівчинку на багато років. Важка адаптація дитини до нової родини, яка погодилися вкривати єврея у підвалі свого зовсім незаможного будинку у передмісті Мюнхена. Побут і турботи пересічних німців під ярмом фашистської держави. Наївний але стійкий дитячий бунт. І книги, які так ненавиділа нацистська влада.

 

8. «Колінця», Дар’я Петушок

«Так страшно, коли дорослі плачуть»… Подеколи, дитячі страхи та біль супроводжують нас усе життя. Як пробачити та вибачитися перед рідними та собою? Збірка вигаданих історій про сім’ю, у вигляді схематичного коміксу, нагадує про найголовніше: усі ми живі люди. Так само наші родичі, які бувають розгубленими й сумними та здійснюють дивні, безрозсудні вчинки. Чому? Адже дуже схожі на нас.

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter