Новини

Уроки Доброти-2021: до благодійного руху долучилися 600 шкіл і дитсадків

Понад 110 000 дітей із 24 областей України приєдналися до «Уроків Доброти», які вже четвертий рік поспіль проходять у межах Всеукраїнського дня добрих справ «Щедрий вівторок». Організаторами події виступають благодійний фонд «Запорука» та Zagoriy Foundation.

Головна мета «Уроків Доброти» – розвивати культуру благодійності серед дітей і молоді неформально, за допомогою реальних добрих справ, які вони самі створюють і реалізують. У перший рік ідею підхопили 150 шкіл і садків, у 2019 їх було вже 240. У 2020, незважаючи на карантин, – 470, а в 2021 році кількість навчальних закладів зросла до 600.

Кожна школа може втілити в життя власну ідею або підтримати проєкти, які вже існують. Цьогоріч фонд «Запорука» запропонував допомогти своїм маленьким підопічним-онкопацієнтам із усієї України, які лікуються у Національному інституті раку в Києві. Зокрема зібрати для них «Скриньки Хоробрості», призначення яких – «нагородити» дитину іграшкою після болісної процедури. До речі, найбільшу скриньку вагою 210 кг зібрали учні Куликівського опорного закладу на Львівщині. Загалом для проєктів фонду «Запорука» було зібрано понад 300 000 гривень. 

Також у межах проєкту було проведено кілька цікавих онлайн-лекцій, у яких узяли участь фудблогерка та телеведуча Валентина Хамайко, бізнес-консультантка Уляна Дорош, тренерка зі статевого виховання та тьюторка Ольга Новак, акторка театру та кіно Юлії Федорець тощо.

Аби об’єднати навколо доброї ініціативи більше людей, організатори акції оголосили серед закладів освіти конкурс. І найяскравіші благодійні ініціативи, які набрали найбільшу кількість голосів, отримали головні призи: інтерактивну дошку, кольоровий принтер та проектор. Ознайомитися з результатами конкурсу можна за посиланням.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter