Новини

Міністр молоді та спорту: Ми дуже хочемо, щоб фізкультура була у школі щодня

МОН разом із Мінмолодьспорту працюють над тим, щоби зробити уроки фізкультури у школи щоденними. Про це розповів міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт в інтерв'ю виданню «Слово та діло».

Він зауважив, що здоров'я дітей лишає бажати кращого, до того ж є потреба змінити застарілу систему:

«Багато дітей не розвинені у спортивному плані, є ризики та ожиріння і проблем зі здоров’ям… Тому дуже важливо робити якісь руханки спортивні, робити зарядки у школах, змінити пострадянські уроки».

Вадим Гутцайт вважає, що одним зі способів розв'язання цієї проблеми є збільшення кількості уроків фізкультури: вони мають стати щоденними:

«Є дуже велике бажання, щоб справді було змінено уроки фізкультури, щоб ці уроки були щодня. Над цим питанням ми разом із МОН працюємо, і президент поставив завдання, щоб більше та частіше фізкультура була у школі. Міністерство освіти працює над цим. Ми допомагали в розробці вправ, Міністерству освіти складніше це робити».

Самі вправи теж мають змінитися. Наприклад, діти не стрибатимуть через козла. Тим паче, що є багато різних інших вправ і рухливих ігор, які більше підходять дітям. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter