Новини

Уряд виділив кошти для молодих учителів

Це сталося: Кабмін спрямував у регіони субвенцію в розмірі 1 млрд 553 млн грн. Ці гроші призначені для виплати надбавок молодим учителям. Понад 73 тисячі педагогів, які мають стаж роботи у школі до 10 років, отримають виплату у розмірі 21 020 грн. Відповідне рішення Кабмін прийняв 3 березня 2020 року. 

«Сьогодні молоді вчителі – одна з найменш фінансово захищених категорій педагогів. З низьким стажем вони отримують майже мінімальну заробітну плату – це неприпустимо. Ця виплата наприкінці року допоможе бодай трохи вирівняти ситуацію та підтримати молодих учителів».

                                                                   Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Розмір виплати еквівалентен десяти прожитковим мінімумам для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року. Кошти виплачуватимуться за основним місцем роботи. Виплата здійснюватиметься наприкінці року, одноразово і в повному розмірі.

Виплату отримають учителі, які станом на 1 січня 2020 року працювали вчителем та мали педагогічний стаж до 10 років включно, мають педагогічне навантаження у 2020 році та продовжують обіймати посаду вчителя.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter