Новини

Виконувачем обов'язків Міністра освіти і науки України став Юрій Полюхович

Тимчасое виконання обов’язків Міністра освіти і науки України покладено на Юрія Полюховича. Таке рішення було прийнято під час засідання Уряду сьогодні, 10 березня 2020 року.

«Дуже важливо, щоб діяв принцип неперервності влади. Для мене честь – виконувати обов’язки Міністра. Я зроблю все від мене залежне, щоб міністерство працювало злагоджено і належно виконувало свої функції».

                                                             в.о. Міністра освіти і науки України Юрій Полюхович

Юрій Полюхович народився 1 листопада 1980 року в м. Костопіль Рівненської області. Закінчив Національний університет «Києво-Могилянська академія» у 2003 році, отримав ступінь магістра з історії. У 2009-2012 рр. навчався в аспірантурі Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, отримав звання кандидата історичних наук. 

З 2000 року – представник України в Європейській асоціації дослідників культури майя WAYEB. Упродовж 2014-2016 був науковим співробітником Університету штату Каліфорнія, Чіко (США). Працював також у Національному інституті антропології та історії (Мексика). Має досвід роботи у приватних компаніях, займався питаннями розвитку інновацій. Вільно володіє англійською, іспанською та класичною чольті (мова ієрогліфічної писемності майя).

З 2014 до 2016 року був радником Міністра освіти і науки України на громадських засадах. З 2017 року очолює громадську організацію «Українська науково-дослідна фундація».

11 вересня 2019 року був призначений на посаду першого заступника 11-го Міністра освіти і науки України Ганни Новосад. Паралельно працює у Національному університеті ім. Тараса Шевченка магістерського курсу «Історія цивілізацій доколумбової Америки».

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter