Розглядаємо прості техніки, які дозволяють за допомогою зап'ястка і долонь створювати надзвичайні малюнки та чарівні тіні тварин для театру тіней.

Пам'ятаєте себе маленькими? Вам теж все здавалось трошки казковим? Навчіть школярів створювати казку в буквально власноруч!

Пропонуємо кілька ідей технік створення простих малюнків та казкових сюжетів для театру тіней, які можна зробити за допомогою шаблонів з відповідного положення власних долоньок та пальчиків!

Малювати – просто!

Практично всім малятам надзвичайно подобається створювати яскравих створінь чи барвистих звіряток! Однак вже у молодших класах, порівнюючи себе з іншими, деякі зі школярів, розуміючи, що в них виходить гірше, ніж в однолітків, практично перестають малювати.

Пам'ятаєте, як писав Екзюпері: «Коли мені було шість років, дорослі переконали мене, що художника з мене не вийде, і я нічого не навчився малювати, окрім удавів – зовні та зсередини… Зазнавши невдачі з малюнками №1 і №2, я геть зневірився у собі». Тож, щоб такого не сталося з жодним із ваших учнів, навчіть їх проявляти фантазію та створювати яскраві оригінальні малюнки з шаблонів, які завжди поряд – з власних долонь та пальців.

Обводимо п'ясток і створюємо малюнки

Намалювати красивого жирафчика, страуса чи слоненяти насправді значно простіше, ніж могло б здатися на перший погляд, і надзвичайних вмінь не потрібно. Достатньо знати, як скласти з пальців шаблон, який потім будемо обводити.

Як створити веселих звіряток (равлика, мишку, жабку), обвівши власні долоні

Більше ідей ви можете знайти за цим  і цим посиланнями.

Малюємо розфарбованими долоньками

Не менш цікавим є ще один спосіб малювання – із використанням відбитків власних побарбованих долонь, до яких потім домальовуються певні необхідні елементи (очі, ніжки, дзьоб тощо).

Приклади малюнків, які можна створити за допомогою розфарбованої долоні

Ідеї того, як можна створити яскравий сюжетний малюнок за допомогою долоні

Використовуючи таку техніку, можна створювати не тільки казкові сюжети. Навіть звичайний відбиток долоні може стати витвором мистецтва, якщо його оригінально розфарбувати.

Ідея для створення оригінального подарунка – кольорового відбитка власної долоні

Створюємо справжню казку тіней

Ви також у дитинстві, склавши відповідно пальці, створювали тіні, схожі на зайця, собаку чи інших тварин. Мабуть, у кожного нинішнього дорослого у дитинстві була така забавка! Пам'ятаєте, наскільки це було цікаво та захопливо?

Тож запропонуйте своїм учням опанувати справжній вид мистецтва, відомий людству вже понад 1700 років – театр тіней.

Проект тіньового шоу від TINIVO

А почати можна з найпростішого – навчитися створювати тіні, які схожі на певних казкових створінь. Пропонуємо добірку відповідних шаблонів, які з легкістю опанують навіть найменші учні!

Десять ідей для створення тіней за допомогою рук 

Звісно, представленими варіантами не варто обмежуватись, але почати можна саме з них, бо вони найпростіші.


Запропонуйте школярам, проявивши кмітливість та зосередженість, розкрити власні творчі здібності та долучитися до створення маленьких витворів великого мистецтва!  

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter