Новини

Всеукраїнський урок з медіаграмотності: яким він буде

Сьогодні, 17 лютого 2022 року, під час спільної пресконференції Міністерство культури та інформаційної політики та Міністерство освіти і науки оголосили про проведення першого Всеукраїнського уроку з медіаграмотності. Він має відбутися вже завтра, 18 лютого, в усіх закладах загальної середньої освіти України. Про це повідомляє МОН.

«Проведення такого уроку – це історична подія для нашої країни. Урок не просто символічний. Інформаційні атаки з боку РФ відбуваються щодня, а саме медіаграмотність – це одна з найважливіших навичок для запобігання поширенню таких маніпуляцій та фейків».

                           Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко

Урок з медіаграмотності покликаний привернути увагу молодого покоління до розвитку критичного мислення. Під час уроку вчителі разом зі школярами зможуть проговорити різноманітні способи розпізнавання фейків, види маніпуляцій в мережі та розглянути процес створення новин.

Для проведення ефективного уроку всім школам було запропоновано скористатися навчальними матеріалами з онлайн-платформи національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр». Так, зазначається, що серед найпопулярніших матеріалів:

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter