Новини

«Жінки в науці»: новий цікавий конкурс від «На Урок»

Жінки грають важливу роль у науковому і технологічному співтоваристві, але досі науковиць менше, ніж науковців. А ще кілька десятиліть тому жінка в науці взагалі виглядала радше екзотично. Ба більше, насправді не так уже й давно жінки взагалі не мали можливості отримувати освіту! 

На щастя, зараз часи змінилися, але презентація жінок у науці все одно лишає бажати кращого. До того ж скільки разів відкриття, зроблені саме науковицями, замовчувалися! Що, звісно, створювало додаткове підґрунтя для різноманітних стереотипів. Саме для того, аби допомогти школярам позбутися упереджень та дізнатися більше про наукові відкриття, зроблені саме жінками, ми розробили неймовірно цікавий конкурс «Жінки в науці».

До речі, 11 лютого відзначався Міжнародний день жінок і дівчат у науці, головна мета якого полягає в забезпеченні повного і рівного доступу до науки для жінок і дівчаток, і їхній участі в ній. 

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям отримати більше корисної інформації про видатні наукові відкриття, зроблені жінками, а також з'ясувати, чому гендерні стереотипи шкодять як розвитку науки, так і всього суспільства загалом. Завдяки участі в конкурсі діти дізнаються:

  • що таке стереотипи;
  • що таке 3D-біопринтінг;
  • хто з науковиць першою отримав Нобелівську премію;
  • хто та як вигадав склоочисники для автівок;
  • завдяки чиїм винаходам ми зараз користуємося GPS та Wi-Fi.

І це ще далеко не все! А ще ми розробили цікаві інтерактивні завдання та доповнили їх величезною кількістю ілюстрацій, відео та анімації. Школярі та школярки точно не занудьгують! До того ж в основі завдань – не шкільна програма, а цікаві та важливі питання, з якими може зіштовхнутися будь-хто з дітей.

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 9 лютого до 13 березня, а доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь.

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter