Новини

У школах проведуть Всеукраїнський урок з медіаграмотності

17 – 18 лютого 2022 року всі школи України проведуть Всеукраїнський урок з медіаграмотності. Про це повідомляє МОН. Ця ініціатива – частина невідкладних заходів із консолідації українського суспільства, що були затверджені Указом Президента

Всеукраїнський урок з медіаграмотності проводиться на державному рівні вперше. Презентують його під час пресконференції, що відбудеться 17 лютого о 10:00. Організаторами Всеукраїнського уроку з медіграмотності є Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та Міністерство освіти і науки. Також під час пересконференції спікери обговорять сучасний стан медіаграмотності серед школярів, поділяться основними підходами в роботі з дітьми, а також розкажуть, як навчити дитину відповідальній поведінці в соціальних мережах, як розпізнавати фейки й маніпуляції в медіа.

У пресконференції візьмуть участь: 

  • Олександр Ткаченко – міністр культури та інформаційної політики України;
  • Валерія Ковтун – керівниця проєкту «Фільтр»;
  • Євген Баженков – директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»;
  • Марина Дорош – старша менеджерка проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» IREX;
  • Альона Романюк – медіатренерка, ведуча та редакторка YouTube-проєкту «По той бік інфи».

Урок з медіаграмотності покликаний привернути увагу молодого покоління до розвитку критичного мислення. Разом із учителями школярі проговорять способи розпізнавання фейків, види маніпуляцій у мережі та розглянуть процеси створення новин. Зазначається, що школи можуть скористатися навчальними матеріалами з медіаграмотності на онлайн-платформі національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр».

Трансляцію пресконференції можна переглянути на Facebook-сторінці МОН. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter