Новини

«Як це працює: кіноіндустрія»: новий цікавий конкурс від «На Урок»

Ну хто не любить кіно? Це ж так чудово: прихопити смаколики, вмоститися зручніше перед екраном, увімкнути захопливий фільм та на пару годин забути про буденність. А що вже казати про відвідування кінотеатру та перегляду блокбастеру в IMAX!

Днем народження кіно вважають 28 грудня 1895 року – саме тоді відбувся перший комерційний кіносеанс. За це маємо дякувати легендарним братам Люм'єр. Утім, вони щиро вважали, що основне завдання їхнього винаходу – запис та збереження для майбутніх поколінь кінохроніки. Але не так сталося, як гадалося. Кіноіндустрія розвинулась просто до неймовірних масштабів. Упевнені, ваші учні дуже люблять кіно, але чи багато вони про нього знають? Саме для того, аби допомогти школярам отримати більше корисної інформації, ми створили новий цікавий і пізнавальний конкурс «Як це працює: кіноіндустрія».

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям зрозуміти, як влаштований світ кіноіндустрії. Учні заглибляться в історію кіно, спробують розкрити таємниці кінематографістів, дізнаються багато цікавого про розвиток кінотеатрів і зрозуміють, що за кожним кіношедевром прихована величезна робота. Завдяки участі в конкурсі діти отримають відповіді на запитання:

  • чому Чарлі Чаплін був проти появи звукового кіно?
  • що таке bullet time?
  • без яких традицій не обходиться жодна зйомка?
  • як братам Люм'єр вдалося створити першу кінокамеру?
  • як визначають вікові обмеження у фільмах?
  • коли почали знімати кольорові стрічки?

І це, звісно, ще далеко не все! Ми зібрали багато цікавинок про світовий та український кінематограф, які справді надихають. І хто знає, можливо, ваші учні будуть вражені настільки, що хтось із них захоче працювати в кіноіндустрії.

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 28 липня до 25 серпня, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter