Новини

Сергій Шкарлет: Про освіту офлайн на територіях громад, де ведуться активні бойові дії, не йдеться

Навчатися офлайн у школах, що розташовані на території громад, де зараз ведуться активні бойові дії, неможливо, про це навіть не йдеться. Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в етері телемарафону. Загалом же рішення ухвалюватиме не МОН, це робитимуть на місцях, враховуючи безпекову ситуацію в регіоні. 

Відповідаючи на запитання ведучого, очільник МОН зауважив, що, на жаль, у будь-якому випадку вікдритися можуть не всі школи:

«На сьогодні 226 закладів освіти повністю зруйновано, а 1981 пошкоджено. Приклад наведу по ефіру, в який я виходив учора: було 225 і 1975 (закладів освіти відповідно – ред.). Шість закладів освіти за добу. Але в цілому в середньому ми жодної доби не обходимося без зруйнованого або пошкодженого закладу освіти російськими снарядами, бомбами, ракетами».

Якщо ж говорити про перспективи, то зараз до навчання офлайн в Україні готово та мають укриття приблизно 30% закладів освіти. Це не надто багато, але ще на початку липня відсоток готовності становив лише 17-18%, тож ситуація покращується. 

«На сьогодні держава разом з місцевими органами, разом з засновниками, намагається забезпечити якнайбільше шкіл укриттями, для того щоб освітній процес розпочинався максимально в режимі офлайн».

                       Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також міністр висловив сподівання, що до кінця серпня шкіл із облаштованими укриттями буде вже 50%. 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter