Новини

Як зробити дистанційне навчання ефективним: підсумки другого дня інтернет-конференції від «На Урок»

Дистанційне навчання кидає виклики та дарує можливості, а наше ж завдання – отримати з цієї ситуації якомога більше користі! Про те, як це зробити, як організувати онлайн-навчання, як зробити взаємодію з учнями ефективною та навчити їх усьому, що знаємо сами, ми говорили протягом другого дня наймасштабнішої Всеукраїнської інтернет-конференції «Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання»

Ганна Дудіч – «Правило рівностороннього трикутника: ефективна взаємодія учнів, учителів і батьків при дистанційному навчанні»

Дистанційне навчання – складний процес, який стосується всіх без винятку учасників освітнього процесу. Лекторка радить спробувати подивитися на нього з точки зору інших учасників, поставити себе на їхнє місце, адже тоді ми зможемо їх зрозуміти та організувати все якнайкраще. Як же ж зробити взаємодію під час дистанційки ефективною? Спікерка пропонує кілька ключів: готовність йти на компроміс, готовність до комунікації, розробка простого алгоритму дій, послідовність та повага до всіх. Бажаєте дізнатися більше про організацію взаємодії з учнями, їхніми батьками та власними колегами? Неодмінно подивіться виступ! 

Дмитро Лазебний-Чоловський – «Урок фізичної культури в умовах дистанційного навчання»

Як ви гадаєте, чи реально викладати фізичну культуру дистанційно? Здавалося б, це вже точно той предмет, який потребує особистої присутності. Адже як же ж без спортзалу, інвертаря тощо? Утім, Дмитро Лазебний-Чоловський довів, що дистанційна фізкультура цілком реальна! В організації таких занять вам допоможуть сучасні онлайн-ресурси: Google Classroom, різноманітні месенджери, програми для відео-зв'язку. Такрж лектор поділився лайфхаками, які допоможуть провести оцінювання, задати та перевірити домашню роботу учнів. Прагнете отримати більше корисної інформації? Перегляньте виступ!

Євгенія Карлаш – «Будь у тренді: родзинки створення презентації Power Point, від якої діти будуть у захваті»

Зараз існує безліч ресурсів для створення презентацій. Але чи варто забувати при цьому про класичний Power Point? Євгенія Карлаш упевнена, що ні, адже саме з його допомогою можна створити неймовірну презентацію, яка вразить ваших учнів! Як покращити слайди? Як створити навчальні слайди у стилі Instagram чи глянцевого журналу? А як вам у цьому можуть допомогти такі цікаві ресурси як Discord та Bitmojo? Якщо бажаєте отримати відповіді на всі ці запитання, а ще трошки попрактикуватися, то неодмінно подивіться виступ!

Лілія Талан – «Використання онлайн-ресурсів під час дистанційного навчання в НУШ»

Дистанційне навчання у початковій школі особливе, отже й інтернет-ресурси варто обирати незвичайні. Лілія Талан радить педагогам звернути увагу на такі інструменти як віртуальні інтерактивні дошки (для малювання, нотаток, спільної роботи та створення інтерактивних плакатів). Таких ресурсів дуже багато, тож кожен учитель зможе обрати оптимальний для себе варіант! Twiddla, Rizzoma, Conceptboard, Jambord, Linoit... Як усі ці ресурси можуть бути вам корисні? І які ще віртуальні інтерактивні дошки ви можете використати для роботи? Аби дізнатися, перегляньте виступ!

Завершився цей неймовірно насичений день традиційною панельною дискусією, під час якої спікери інтернет-конференції намагалися дати відповідь на важливе запитання: як дистанційне навчання змінить освітянську спільноту? Маленький спойлер: відповідь було знайдено, вона вас точно зацікавить! 

16 та 17 січня біли неймовірними, адже ми обговорили нюанси дистанційного навчання, отримали безліч порад та корисних ідей. Бажаєте і ви дізнатися багато цікавого та одночасно зарядися позитивом і впевненістю? Тоді неодмінно перегляньте інтернет-конференцію «Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання»!

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter