Новини

Звільнення від ДПА-2020: роз'яснення від МОН

Усіх, хто завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2020 році, звільнено від державної підсумкової атестація (ДПА). Що у такому випадку буде написано у додатку до свідоцтва? Там буде запис «Звільнений(а)».

Якщо учень не бажає, щоб у додатку до свідоцтва був запис «Звільнений(а)», то він має написати заяву на ім'я директора, де зазначає, що хоче, аби результати ЗНО були зараховані як ДПА. Заява пишеться у довільній формі. Її випускник подає до закладу освіти особисто, або ж надсилає відскановану копію електронною поштою. Кінцевий термін і спосіб подання заяви визначає заклад освіти. 

Потім випускник має скласти ЗНО у період із 25 червня по 17 липня. Після цього результати ДПА у формі ЗНО будуть виставлені у додаток до свідоцтва.

У МОН звертають увагу на те, що якщо у додатку до свідоцтва про загальну середню освіту у графі ДПА буде написано «Звільнений(а)», це не перешкодить вступу до ЗВО. Середній бал розраховуватиметься як як середнє арифметичне всіх оцінок, що зазначені у додатку до свідоцтва. Якщо ж у графі буде зазначено «Звільнений(а)», то це не враховуватимуть. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter