Новини

Любомира Мандзій: навчальний рік успішно завершено, ЗНО розпочалося

Сьогодні, 25 червня, Любомира Мандзій склала обов'язки т.в.о. міністра освіти і науки та знову повернулася на посаду заступниці міністра. Відповідне рішення прийнято КМУ. 

На своїй сторінці й Facebook пані Мандзій подякувала колегам та освітянам за самовіддану роботу в умовах карантину:

«Ці три місяці видалися насиченими та інформаційно виснажливими. Думаю, схожі емоції – в усіх освітян. У березні МОН, як і вся Україна, зіштовхнулося з безпрецедентним карантином, який кардинально змінив усі освітні та наукові процеси».

Вона також зазначила, що українська система освіти не була готова до повного переходу на дистанційну освіту, однак це, хоч і у терміновому режимі, але все ж таки вдалося зробити. Завдяки спільним зусиллям, вдалося не лише вдало завершити навчальний рік, а й опанувати нові цікаві інструменти для роботи, отримати унікальний досвід. Тож навіть у випадку ще одного тотального каратину система освіти України все витримає.

«Карантин та перехід на навчання з використанням дистанційних технологій стали не єдиним викликом. Як виявилося, в Україні досі є люди, що піддають сумніву ЗНО. І загроза «зриву» проведення теснування через COVID-19 цьогоріч справді існувала. Втім, МОН зробило усе можливе й неможливе, аби провести ЗНО. Я задоволена, що саме сьогодні випускники склали перше тестування – ЗНО з математики».

                          заступниця міністра освіти і науки України Любомира Мандзій

Вона зауважила, що головне – рух до правильних змін, і за останні місяці МОН не відступило від довготривалих цілей (а саме – від реформи НУШ) і висловила сподівання, що так буде і надалі. 

«І наостанок. В одному з перших інтерв’ю після призначення мене запитали, чи я буду «міністром карантину». Тоді відповіла, що такого міністерства в Україні не існує, а мої цілі — завершення навчального року, проведення ЗНО та вступної кампанії. Як бачимо, карантин продовжується, тож міністеркою карантину я все-таки не стала. А от поставлені цілі виконано: навчальний рік успішно завершено, ЗНО розпочалося».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter