Повідомлення. Інформація. Дані. Інформаційні процеси. 5 клас НУШ

Про матеріал
Презентація створена за підручником для 5 класу (НУШ) закладів загальної середньої освіти. Автори: Ривкінд Й. Я., Лисенко Т. І., Чернікова Л. А., Шакотько В. В.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повідомлення. Інформація. Дані. Інформаційні процеси5 клас

Номер слайду 2

Поміркуйте. Про що наведені на малюнку повідомлення? Якими способами подано повідомлення?Між якими об’єктами може відбуватися обмін повідомленнями?

Номер слайду 3

Життя людини не можливе без спілкування, а спілкування здійснюється через повідомлення. Повідомлення містять відомості про різноманітні предмети, процеси та явища. Повідомлення людина отримує з навколишнього світу , використовуючи свої органи чуття.

Номер слайду 4

Отримавши через органи чуття повідомлення , людина осмислює ці повідомлення.Інформація – це результат сприйняття і опрацювання людиною повідомлень з навколишнього світу.

Номер слайду 5

Дані- це повідомлення, які подано так, що їх зручно зберігати, передавати та опрацьовувати. Процеси передавання,зберігання, опрацювання повідомлень називають - інформаційними процесами.

Номер слайду 6

У процесі передавання повідомлень обов’язково беруть участь два об’єкти – передавач (джерело повідомлень) і приймач, а також середовище передавання (канал зв’язку)

Номер слайду 7

Для зберігання повідомлень сучасна людина використовує різноманітні носії : власну пам’ять, папір, магнітні та оптичні диски, флешкарти тощо.

Номер слайду 8

Робота за комп’ютером. Створіть презентацію Носії повідомлень, розмістивши на першому слайді назву презентації та своє прізвище, ім’я. На кількох наступних – зображення носіїв повідомлень з вказівкою відповідного періоду історії людства. Збережіть презентацію у вашій папці у файлі з іменем завдання 1.2.2.

Номер слайду 9

Домашнє завдання : 1. З’єднай зображення з написом

pptx
Додано
21 вересня 2022
Переглядів
1339
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку