Позакласний захід "Географія кохання"

Про матеріал
Презентація до позакласного заходу "Географія кохання" для учнів 7-9 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія кохання. Позакласний захід для 7-9 класів. Вчитель географії: Манько Оксана Віталіїївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

В Британії незаміжні дівчата 14 лютого встають до сходу сонця, стають біля вікна і дивляться на чоловіків. Згідно з повір'ям, перший чоловік, якого вони побачать, і є їх суженим. Дивно, але це повір'я жваве досі - правда, багато хто його дотримується жартома, щоб підняти собі настрій, і тільки. Популярними подарунками на Валентинів день в Англії вважаються солодощі у вигляді сердечок, м'які іграшки, особливо улюблені в Британії плюшеві ведмедики Teddy, і незмінні листівки-валентинки. Втім, у той час як більшість закоханих англійців в цей день обмінюються подарунками, в графстві Нортфолк Джек Валентин приносить подарунки дітям.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

У 7 день 7-го місяця китайського місячного календаря китайці відзначають Цісіцзе (Qixi Festival) або Ніч сімок. Традиція свята бере свій початок з романтичної легенди про пастуха Нюлане (Niulang) і ткалі Чжин (Zhinü). Їх любов не отримала благословення, і закохані були заслані на протилежні берега Срібної річки (символ Чумацького Шляху). Один раз на рік зграя сорок утворює міст через річку, що дозволяє закоханим побути один день разом. Зазвичай це свято потрапляє на липень-серпень.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Французи святкують День святого Валентина так само, як і українці. Щоправда, тут це свято проходить у більших масштабах. До цього дня власники прикрашають вітрини кафе та магазинів, а у Парижі розміщують електронне табло, на яких 14 лютого всі закохані можуть зізнатися один одному у коханні. А от подарунки у них іще більш романтичні. Французи завичай дарують білизну, "щасливі" лотерейні квитки і штучні квіти. Та найкращий подарунок, на їхню думку, – це ковбаса. Та просто дарувати палицю м'ясного напівфабрикату не можна – її обов'язково потрібно нарізати у формі серця.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Щоб цей день запам'ятався надовго, австралійці святкують його якомога яскравіше. Тут проводять тижневі карнавали музики і аматорські театральні фестивалі. Наймасштабніші – у Аделаїді, Перті і Сіднеї. Урочистості завжди закінчуються культурними заходами, на якому демонструють етнічне мистецтво Австралії і ремісничі вироби, влаштовують веселе запальне шоу і проводять спортивні змагання.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

У той час, коли День святого Валентина в Україні – це свято почуттів та кохання, у Німеччині усе навпаки. Там Валентин – це святий покровитель не закоханих, а психічно хворих. На честь свята німці прикрашають психіатричні лікарні червоними стрічками, а також проводять спеціальні богослужіння. Не забувають і про самотніх. Управління головної залізниці 14 лютого запускає Flirt. Exspress. Сенс цього рейсу – організація швидких побачень, коли пасажири можуть мінятися місцями кожні п'ять хвилин і спілкуватися з новими співрозмовниками. Для тих, хто знайде свою пару, зможе продовжити спілкування в орендованому кафе. Та про квиток тут потрібно потурбуватися заздалегідь, адже охочих потрапити на "потяг любові" дуже багато. Щодо подарунків, то головними квітами у цей день у Німеччині стають не троянди: замість них німці дарують маргаритки та хризантеми. Саме ці квіти вони асоціюють із увагою та щирістю.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

У цих країнах 14 лютого заведено святкувати День друзів. Люди замислюються про те, яким має бути справжній друг, діти нерідко пишуть твори на цю тему. У Фінляндії та Естонії це свято почали відзначати з середини 1980-х років, а у 1987 році День друзів був офіційно внесений до святкового календаря. Соціологи вважають, що можливою причиною того, що в цих країнах День закоханих перетворився на День друзів, стало прагнення фінів та естонців до гендерної рівності, а може бути те, що в любові, як і в дружбі, фіни цінують відданість, сталість і глибину почуттів. Але, ймовірно, найголовніша причина появи Дня друзів – те, що він дозволяє приєднатися до урочистостей майже всім, а не тільки закоханим. За даними фінської пошти, День друзів є третім за популярністю святом в країні після Різдва та Нового року. Щорічно на День святого Валентина фіни відправляють близько п'яти мільйонів листівок.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Тут День святого Валентина відзначається дуже пишно. Традиційним вважається запросити кохану людину на побачення у найромантичніше місце. Молоді дівчата також прикріплюють папірець з ім'ям свого коханого на рукаві. У деяких місцях чоловіки також слідують цій традиції. Святкування тут можуть тривати тиждень.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

На побережжі в Манілі відбувається фестиваль поцілунків під феєрверками. На Філіппінах свято відзначають цілий тиждень - гуляють весілля, влаштовують фотосесії та застілля. Бідні молодята можуть влаштувати весілля в цей період безкоштовно за рахунок місцевого самоврядування.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

В США День Святого Валентина є одним з найпопулярніших свят. Американці в цей день вшановують пам’ять Святого Валентина і висловлюють свою любов дорогим їм людям – коханим, дружинам, вчителям, батькам. Вечері й танцювальні вечірки на честь Дня Святого Валентина організуються по всій країні. Багато пар влаштовують приватні вечірки вдома або в ресторані. Ще однією цікавою традицією в США є організація свята дітьми. Деякі школи організують спеціальну програму, де діти співають, танцюють, улаштовують розіграші і грають в різні ігри. Діти дарують подарунки ручної роботи своїм друзям та вчителям.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

В Італії, звідки, згідно з легендою, бере свій початок День святого Валентина, цей день називали Днем Весни і Любові. Всі урочистості проводились на свіжому повітрі - закохані гуляли цілий день, не перестаючи зізнаватися в любові. У Турині, наприклад, наречений і наречена оголошували всім про свої заручини саме в День Всіх Закоханих - ця старовинна традиція збереглася і до цього дня. За кілька днів до свята італійські магазини прикрашаються величезною кількістю всіляких цукерок. Власне, і дарувати закоханим прийнято солодкі цукерки - вважається, чим більше цукерок подарують, тим міцніше буде їх любов. Можливо, саме тому у закоханих існує поняття цукеркового періоду в стосунках - коли любов б'є через край. У цей день закохані пари зазвичай влаштовують романтичні вечері в ресторанах або піцеріях. Крім цукерок прийнято дарувати троянди, парфуми, шоколад і діаманти. Ще одним дуже популярним подарунком у Італії є Baci Perugina - маленькі горішки фундука, вкриті шоколадом. У кожній цукерці знаходиться записка з висловлюванням на любовну тему.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

В Японії День святого Валентина нерозривно пов'язаний з шоколадом і традицією "гірі чоко" (giri choco). Японки масово дарують шоколад своїм друзям і начальникам чоловічої статі. Нерідкі випадки, коли напередодні цього дня одна жінка купує 20 коробок шоколаду. У цей день і напередодні реалізується більше половини всіх цукерок, що продаються в Японії щорічно. А через місяць в Білий день, 14 березня, чоловіки даруватимуть своїм коханим ювелірні вироби, білизну і, вгадайте що... шоколад!

Номер слайду 24

Номер слайду 25

День святого Валентина – популярне у всьому світі свято закоханих. Спочатку його відзначали лише у католицьких країнах. В Україні це свято почало набирати популярності на початку 90-х років. День святого Валентина – це свято романтики, кохання та ніжності. 14 лютого закохані висловлюють свої щирі почуття й обмінюються подарунками, влаштовують романтичні сюрпризи своїй другій половинці. Чи не основним атрибутом свята є специфічна листівка з освідченням у коханні – "валентинка". Її часто роблять у формі сердечок, ними ж прикрашають. Також ці листівки оздоблюють різноманітними квітами, ангелами, голубками, поцілунками.

Номер слайду 26

THANK YOU!All you need is love.

pptx
Додано
13 березня
Переглядів
83
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку