Позакласний захід. Казка "Ріпка" на сучасний мотив

Про матеріал

Святкування Дня іменинника,наприклад,можна провести у вигляді гри-пантомімо. Ця гра не потребує попередньої підготовки, її можна використовувати на будь-яких заставках, родинних святах, де можуть брати участь і дорослі, і діти. Єдине, що потрібно заздалегідь продумати костюми.

Перегляд файлу

Позакласний захід

Святкування Дня іменинника

    Гра-пантомімо. Ця гра  не потребує попередньої підготовки, її можна використовувати на будь-яких заставках, родинних святах, де можуть брати участь і дорослі, і діти. Єдине, що потрібно заздалегідь продумати костюми.

                 Казка "Ріпка" на сучасний мотив

         (Заздалегідь заготовленні костюми героїв, на аркушах написані ролі, які будуть виконувати діти: дід, баба, онука, Ріпка, Жучка, Мурка, Мишка, Голова колгоспу,  машина -"Бумер". Аркуші перевернуті написом донизу, і учасники вибирають собі ролі. За кулісами одягаються. Ведучий повільно читає текс, а «актори», коли їх називає ведучий, виходять із-за куліс і  виконують лише дії, без слів. Дуже було б добре , якби ролі Собачки грали б великий хлопчик, а дідуся – маленька дівчинка, бабусю – хтось  чоловічої статі… )

 

     Жив-був дід Мишко з родиною. А родина була велика: бабка - Марушка – "перша дівка на селі", внучка – "прикольная", вся модная, собачка Жучка та кішка Мурка - друзі не розлий вода та Мишка-норушка, яка гуляла тільки вночі. Одного разу на весні в село приїхав на новесенькому «Бумері» голова колгоспу "Угасшая заря" і дав вказівку селянам виростити ріпку.

Зібрав дід родину та й передав їм слова голови колгоспу. Але всі розійшлися по ночі і нічого не сказавши діду. Дід подумав:" Ранок вечора мудріший", -  та й пішов спати.

З першими півнями прокинувся дід Мишко, та й пішов на город. Посадив дід ріпку. Доглядав, поливав, селітрою вдобряв. Ніченьки не досипав, все чекав, коли ж вона виростить. А ріпка по тихеньку сил набиралася та виростала. От виросла Ріпка велика-превелика.

          Прийшов дід збирати врожай. Взявся виривати , та не може. Позвав свою бабку, прибігла вона. Бабка за дідку, дід за Ріпку тягнуть - потягнуть , а витягнути не можуть. Кличе бабка внучку. Внучка за бабу, баба за діда, дід за Ріпку - тягнуть , та не можуть витягнути. Зве на допомогу внучка друзів - Собачку та Кішку. Знов вони всі разом тягнуть - потягнуть , та витягнуть не можуть. Вже й сонце заходить за обрій, а врожай не зібраний. Але тут де не візьмись вийшла мишка. Вирішила вона допомогти їм. Мишка за Кішку, Кішка за Собачку, Собачка за Внучку, Внучка за бабку, бабка за дідку, дід за Ріпку - як потягнуть і витягли Ріпку. Всі радіють, а особливо дід.

        Тут їде голова колгоспу на новенькому "5 Х"  побачив, що у діда виросла така велика Ріпка, загрузив він у машину та й повіз у район хвалитися таким врожаєм.

         Ось і казочці кінець, а хто слухав молодець.

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
2080
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку