Позакласний захід "Новорічний QR-квест"

Про матеріал

Матеріали для проведення квесту, присвяченого традиціям святкування Нового Року в різних країнах. Завдання квесту – зібрати літери, з яких скласти слово-відповідь на загадку, що міститься у першому коді. Кожний етап квесту представлений у вигляді віршованої загадки, розгадавши яку, учні дізнаються про місце розташування наступного завдання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

НОВОРІЧНИЙ КВЕСТ

Номер слайду 2

Новорічній квест(Завдання квесту – зібрати літери, з яких скласти слово-відповідь на загадку, що міститься у першому коді. QR-коди містять наведені нижче підказки-загадки. Перший код розташовується на дошці оголошень, наступні – у відповідному приміщенні школи, про яке йдеться в загадці попереднього коду. В одному приміщенні розташовуються два коди з різними малюнками відповідями та літерами, з них потрібно за малюнком вибрати той, що відповідає підказці)Код 1 (На дошці оголошень)Свято набижається!Квест розпочинається!Для допитливих, кмітливих,Наполегливих й сміливих!А шлях Вам той підказує,Кому Кіт учений казочку розказує. Його портрет Ви відшукайте,Першу чар-літеру запамʼятайте. Коли всі літери зберете,Слово - новорічний символ з них складете. Його розбити чужоземці радять,Щоби добробут і щастя привабить. З цим словом в мій «ПАЛАЦ» поспішайте,Хто найспритніший – вітання приймайте!(Відповідь: в кабінеті зарубіжної літератури шукаємо портрет А. С. Пушкіна, під ним код-2 з літерою А) Код 2 (У кабінеті зарубіжної літератури)Де Східні Альпи височать,Багатство та удачу з нею в Новий рік приносять. У нас же «підкладуть» її,Коли не просять. Парнокопитне це знайдете там,Де можете на неї схожим стати. Шлях далі вона підскаже Вам,Чар-літеру другу дозволить придбати.(Відповідь: в їдальні шукаємо зображення свині з кодом-3 і літерою А) 

Номер слайду 3

АОКод 2 (У кабінеті зарубіжної літератури)Під портретом О. С. Пушкіна. Під будь-яким іншим портретом

Номер слайду 4

АОКод 3 (В їдальні) Вірна відповідь. Оманка

Номер слайду 5

Новорічній квест Код 3 (В їдальні) Сніжок білесенький кружляє,Дід Мороз у гості поспішає…Це у нас, а у країні дальній,Що «шляхом на північ» зветься,З подарунками рогата вже несеться. Шукайте там її,Де бродить дух того,Хто за легендою закон відомий. Відкрив під деревом фруктовим.(Відповідь: в кабінеті фізики шукаємо зображення кози з кодом-4 і літерою Т) Код 4 (В кабінеті фізики)На ялинці засяяли вже вогні,І кульки блищать кольорові!А за вікном дерева стоять сумні,Їх «кульки» завдають їм лише болю. У краях заморських в Новий рік«Кульками» цими дім прикрашають,Ще й поцілунків під ними чекають. Пораджу швидше їх знайти. Поруч із Сполученим Королівством на стіні.(Відповідь: в кабінеті англійської мови шукаємо зображення омели з кодом-5 і літерою Н) Код 5 (В кабінеті англійської мови)Аромат ялинки незрівнянний. Вже в повітрі панує. Та не всяк народ під Новий рік. Це дерево в оселі шанує. В Нікарагуа далекій і незнаній. Прикрашають стіни гілочки з червоними плодами,Їх зерен смажених аромат незрівнянний. Добре відомий всім з реклами. Шукайте ці зерна, де ви «просинаєтесь»,Стрибаєте, лазите та змагаєтесь.(Відповідь: в спортзалі шукаємо зображення зерен кави з кодом-6 і літерою Р)

Номер слайду 6

ТДКод 4 (В кабінеті фізики)Вірна відповідь. Оманка

Номер слайду 7

НЛКод 5 (В кабінеті англійської мови)Вірна відповідь. Оманка

Номер слайду 8

РМКод 6 (В спортзалі)Вірна відповідь. Оманка

Номер слайду 9

Новорічній квест Код 6 (В спортзалі)Ця казка сталася під Новий рік. В ній Гофман, майстер дива, Всім розповів правдиво. Про принца і Марі. А ще в ній є король, маленьким і сіреньким. Народом править той. Де шлях завершиться Ваш, саме він підскажеІ літеру останню Вам покаже. Знайдіть його серед «його ж дітей»Технічного сучасного суспільства.(Відповідь: в кабінеті інформатики шукаємо зображення код-7зі літерою Г)  Код 7 (В кабінеті інформатики, біля мишки)Ви пройшли весь шлях! Вітаю!У своєму «ПАЛАЦІ» на Вас чекаю, Там, де змішують реактиви,Щоб самим здійснити маленьке диво. Чарівне слово скласти поспішайтеІ до мене в гості завітайте. 

Номер слайду 10

Код 7 (В кабінеті інформатики)Біля мишки. В будь-якому іншому місці

pptx
Додано
5 липня 2018
Переглядів
2738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку