Практична робота 3. Порівняння будови мохів, папоротей та покритонасінних (квіткових) рослин.

Про матеріал
Презентація може використовуватись на уроках біології у 6 класі. Текст презентації супроводжується ілюстраціями, що допомагає краще зрозуміти та запам'ятати новий матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРАКТИЧНА РОБОТА 3. ПОРІВНЯННЯ БУДОВИ МОХІВ, ПАПОРОТЕЙ ТА ПОКРИТОНАСІННИХ (КВІТКОВИХ) РОСЛИН. УРОК №53

Номер слайду 2

Практична робота №3. Порівняння будови мохів, папоротей та покритонасінних (квіткових) рослин. Мета: виявити подібні й відмінні ознаки в будові мохів, папоротей та Покритонасінних рослин. Хід роботи:1. Розгляньте будову рослини мохів, папоротей та покритонасінних рослин. 2. Зробіть підписи до малюнків нижче. 3. Запишіть особливості будови рослин у таблицю нижче.

Номер слайду 3

43211. Розгляньте будову рослини мохів, папоротей та покритонасінних рослин.мох (Зозулин льон)Будова:1 - ризоїди;2 - листки;3 - стебло;4 - коробочка.

Номер слайду 4

1 23451. Розгляньте будову рослини мохів, папоротей та покритонасінних рослин.папороть. Будова:1 - додаткові корені;2 - кореневище;3 - листкові пагони (вайї);4 - скручення спорангіїв (сорус);5 - листок равлик (молодий листок).

Номер слайду 5

1. Розгляньте будову рослини мохів, папоротей та покритонасінних рослин.покритонасінні (Конвалія)Будова:1 - корінь;2 - листки;3 - стебло;4 - квітка. 5 - плід.1 5432

Номер слайду 6

Мох (Зозулин льон)Папороть. Покритонасінні (Конвалія)2. Зробіть підписи до малюнків нижче.

Номер слайду 7

Мохи. ПапоротіПокритонасінніОргани, з яких складається тіло. Ризоїди, пагін (стебло і листки)додаткові корені, кореневище,вайї, сорус. Корінь, пагін, квітка, плід. Як розмножується. Спорами. Спорами Насінням. Місце утворення чи дозрівання спор, чи насіння. Спорангії на вершині пагона. Спорангії з нижньої частини листків Зав'язь маточки3. Запишіть особливості будови рослин у таблицю нижче.

Номер слайду 8

На основі пройденого матеріалу зробіть висновок про спільні та відмінні риси у будові мохів, папоротей та покритонасінних рослин. Риси подібності: усіх відносять до вищих рослин, багатоклітинні, мають органи і тканини. Риси відмінності: мохи та папороті будуть розмножуватись спорами, мають спорангії, їх життєвий цикл буде включати два покоління (спорофіт - нестатеве, гаметофіт - статеве), мохи мають замість кореня ризоїди та їх фотосинтезуючим поколінням є статеве, а покритонасінні розмножуватись будуть вегетативно за допомогою насіння, в своїй будові мають квітку т насіння, яке захищене стінкою плоду.

Номер слайду 9

1. Повторити §45.2. Виконати Практичну роботу №3 у зошиті. Домашнє завдання:

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!УРОК №53

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
13 квітня 2023
Переглядів
6011
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку